„Ореляк“ (Лъжница) заслужено победи в дербито на сезона

ореляк лъжница

Отборът на „Оре­ляк“ (Лъжница) взе дербито на върха в зона „Меета-Запад“ срещу „Върбица“ (Ореше) е 2:0 за ра­дост на цялото село, което се беше изси­пало на стадиона да подкрепя своите. Не­зависимо от високия залог мачът протече повече от коректно като от двата щаба нямаха никакви пре­тенции срещу арби­трите. Домакините заслужено победиха, след като още в на­чалото взеха предни­на пред съперника. Първо след скорост­на атака, както в го­лемите първенства, местният любимец Шабан Хаджи на­предна от ляво и центрира в наказа­телното поле, където на скорост Мохарем Хаджи засече топка­та в противниковата мрежа. Вторият гол бе дело на кмета на Лъжница и халф на тима Заафер Койнаров. Най-ниският на терена се разписа с шава неспасяемо, след като бе намерен от тъч от съотборни­ка си Дснис Хаджи.

До края на двубоя домакините можеха да поведат с още по- голям резултат, но заслуга това да не се случи имаше врата­рят Карамфил Скендеров, който дебюти­ра с екипа на новия си отбор. Бившият страж на прекрати­лия участие в пи­ринската бундеслига „Лисец“ (Осиково) направи и невъзмож­ното да не позволи топката да влезе по­вече пъти зад гърба му, след като защи­тата пред него не бе достатъчно убеди­телна. Длъжници на „Ореляк“ станаха един от най-активни­те на терена Шабан Хаджиев и Мохарем Хаджи, които но два пъти се озоваваха очи в очи с вратаря на гостите, но не ус­пяха да го преодоле­ят и да отбележат.

Гостите също има­ха своите възмож­ности за гол като най-много може да съжалява Венцислав Муглев-Дзимпар, след чиито удари на два пъти топката срещна гредите на противниковата вра­та. След този успех за „Ореляк“ остана единствено да пази аванса си и да играе до края, за да достиг­не за втори път след възстановяването си до областен финал. Тази година отборът има амбицията да се бори до последно, а цел е атака за титла­та на областен шам­пион.щ

Вестник „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене