НЕЧУВАНО! toppresa.com в епицентъра на международен скандал! ТОВА ВЕЧЕ НИ ШОКИРА! ЩЕ ШОКИРА И ВАС!

Уважаеми приятели на toppresa.com и медийната група Топ Преса,

Тази седмица на редакционната поща на информационната ни агенция в интернет получихме писмо от адвокатското дружество Marzillier, Dr. Meier & Dr. Guntner Rechtsanwaltsgesellschaft mbH със седалище Prinzregentenstr. 95, D-81677 град Мюнхен, Германия. Поводът е статия на информационна агенция www.toppresa.com от 29 септември тази година –  Най-успелият неврокопски адвокат д-р Милушева организира експертна правна помощ на български език в Мюнхен (ВИЖТЕ ЦЯЛАТА СТАТИЯ ТУК). Във въпросното писмо сме критикувани, щото видите ли ,правим „скрита реклама на една жена от Гоце Делчев“. Ето цялото съдържание на писмото : 

MARZILLIER, DR. MEIER & DR. GUNTNER

RECHTSANWALTSGESELLSCHAFT mbH

Kanzlei fur Bank- und Kapitalmarktrecht

 

Mаrzillier. Dr. Meier & Dr, Ganlner  GmbH Prinzregentenstrase 95. HI 677 Mflnclien

 

TopPresa daily

Polkovnik Dimov Nr. 1 Et. 3

2700 Blagoevgrad Bulgarien

 

FRANK MARZILLIER* *

  1. WERNER A MEIER* 3
  2. GREGOR GUNTNER*

SILVIA VOLARIC-HUPPERT

ANNA TONIES-BAMBALSKA4

Prinzregentenstrase 95

81677 Munchen

Tel:        +49(0)89-47 70 22

allein per E-Mail: top_presa@abv.bg

 

+49 (0) 89-32 49 52 91 Fax:        

+49(0) 89-47 07 616

Webpage: wwv.kanzleimmg.de

Mail:     info@kanzleimmg.de

  • Fachamvalt fur Bank- und Kapitalmarktrecht
  • Dozent Hagen Law School
  • Hochschuldozent FH Liibeck

Fachanwdltin fur Internationales Wirtschaftsrecht

Az.: 2016000664 AB/VT (bitte stets angeben)

Marzillier, Dr. Meier & Dr. Guntner Rechtsanwaltsgesellschaft mbH TopPresa daily

Уважаема г-н Байрактарски,

c настоящото писмо искам да Ви уведомя, че адвокатското дружество Marzillier, Dr. Meier & Dr. Guntner Rechtsanwaltsgesellschaft mbH със седалище Prinzregentenstr. 95, D-81677 Munchen, представлявано от управителя адвокат Марсилие, конкуриращо се с адвокатска кантора „Д-р Мария Милушева’4 в Мюнхен, ме е упълномощило със защитата на неговите правни интереси във връзка с публикуваната от Вас на 12.09.2016 статия „Най-успелият неврокопски адвокат д-р Милушева организира експертна правна помощ на български език в Мюнхен ”,

От моя гледна точка, имайки предвид немската съдебна практика, горепосочената статия представлява т. нар. „скрита реклама“, поради което се явява нарушение на Закона за защита на конкуренцията на ФРГ. Според съдебната практика на ФРГ рекламата в полза на едно предприятие във форма на редакционна статия е неправомерна, тъй като читателите при наличие на редакционна статия биват заблуждавани и остават с грешното впечатление, че им се предоставя информация от обективна гледна точка. Рекламата в полза на едно предприятие е необходимо да бъде обозначена като такава.

Поради тази причина съм упълномощена да изискам от Вас преустановяване на горепосоченото незаконно действие и въздържане от публикуването на редакционни статии с цел скрита реклама в полза на адвокатската кантора „Д-р Мария Милушева“ и нейните услуги.

Освен това искам да обърна на Вашето внимание, че следният пасаж в статията от моя гледна точка се явява антиконкурентно поведение според немското законодателство:

Създател и собственик — адв. Мария Милушева, родена в град Гоце Делчевпозната не само сред немската и българската общественост, но и компетентен съветник по въпроси, засягащи законодателството на четирите немско езични държави в Европа — Германия, Австрия, Лихтенщайн и не на последно място Швейцария.

От моя гледна точка това твърдение е незаконосъобразно , т.к. от публикувания на интернет страницата на адвокат д-р Милушева профил, не става ясно, върху какво се базира компетентността на адвокат д-р Милушева по въпроси, засягащи законодателството на Австрия, Лихтенщайн и Швейцария, имайки освен това предвид, че адвокат д-р Милушева не разполага с разрешение за оказване на извънсъдебна правна помощ в областта на австрийското, лихтещайнското и швейцарското право. Според немското законодателство практикуващите тук адвокати имат право да назовават конкретни услуги в пределна правна сфера, само когато могат да докажат съответните знания в тази правна сфера (например въз основа на обучение, практика и/или публикации).

Грешно освен това е и твърдението, че гости на освещаването на адвокатска кантора „Д-р Милушева“ са били Генералният консул на България в Мюнхен – Антоанета Байчева, както и консулът Милко Милушев.

Предоставям Ви възможност да отстраните тези неправомерни твърдения, а и неправомерната статия в полза на кантора „Д-р Мария Милушева“ до петък, 02.12.2016, 12:00 часа. В случай, че в рамките на поставения срок, посочените по-горе пасажи в статията не бъдат отстранени, ще бъда принудена да изискам от Вас подписването на декларация за преустановяване на посочените по-горе неправомерни твърдения и въздържане от тяхното публикуване и разпространяване, а също така и въздържане от публикуването и разпространението на неправомерната статия.

Изрично обръщам на Вашето внимание, че първият окръжен съд в Мюнхен на 28.10.2016 издаде временно решение (нр. на делото: 33 О 17346/16) в полза на адвокатско дружество Marzillier, Dr. Meier & Dr. Guntner Rechtsanwaltsgesellschaft mbH, c което забранява на адвокат д-р Мария Милушева при извършване на стопанска дейност да твърди и разпространява следните изявления с конкурентна цел:

„За първи път! В Германия откриха адвокатска кантора само с български специалисти по наказателни дела

„Това е първото изгряло българско адвокатско бюро, открито на 1 юни 2016 година от български адвокат зад граница. В Германия, разбира се работят и други български адвокати, но в смесени екипи (с германци) и не са обърнати с лице специалнo към българската общност. ”

  • „В немската съдебна система Мария Милушева се ползва с уважението на съдии и прокурори заради своята компетентност и способност да сближава и води до разбирателство различните култури. “
  • „Печели 90% от делата си
  • „Без излишно самочувствие българката споделя, че е спечелила 90 % от тях. “

Временното решение на първия окръжен съд в Мюнхен бе постановено без съдебно заседание в рамките на заведеното от адвокатско дружество Marzillier, Dr. Meier & Dr. Guntner Rechtsanwaltsgesellschaft mbH срещу адвокат д-р Мария Милушева бързо производство във връзка с публикувания във Фейсбук от адвокат д-р Милушева линк към приложената статия на фондация „Де Факто“ и може да бъде обжалвано от адвокат д-р Милушева.

С уважение,

ад в. Анна Тюнис-Бамбалска

КОМЕНТАРЪТ НА ТОП ПРЕСА : 

Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш. Волтер… Често го цитираме, особено в такива репресивни моменти. Разбира се, че ще кажем – дреме ни на „сайдера“ какво мисли някоя си Бамбалска или тези, които и дават тлъстата заплата. Пука ни на жителката, защото сме с чиста съвест и декларираме, че не сме взели нито лев или евро от адвокат Милушева, а за това, че сме заплашени, едва ли не със съд, за това, че се гордеем с успеха на една нашенка сме готови да си понесем последствията. Не само, че няма да свалим статията, ами ще напишем още един очерк за успехът на една хубава, умна и талантлива неврокопчанка. Защото за разлика от немците, които явно си мислят, че времето на нациската пропаганда още не е свършило, ние знаем и вярваме, че в България има свобода на словото и свобода на изрязаване. Госпожо Бамбалска, четейки в Мюнхен тази статия ви препоръчваме някой обед да намерите едно хубаво заведение в Мюнхен и да си поръчате една топла супа… Преди да я консумирате обаче добре я .. „издухайте“ да не ви изгори езика. А дойдете ли в България ние ще ви почерпим, признавайки влиянието на Топ Преса, не само в България, но и в Европа. Ние от години знаем, че сме основен източник на информация и полезност на цялата българска диаспора в Европа. Вие го легитимирахте, за което сме ви много признателни за сведение на многото завистливи пишман колеги в югозападна България. 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене