Срам! Осъдиха кмета на Илинденци!

l_1303424432_77A

Бойко Ибришимов е съставял официални документи – нотариални заверки – без да има право на това

Сандански. Районен съд одобри споразумение, постигнато между Иван Калоянов, прокурор при Районна прокуратура Сандански и адв. Янка Толькова, защитник на подсъдимия Бойко Ибришимов, кмет на село Илинденци, Община Струмяни.

За времето периода от 10 ноември 2011 г. до 14 декември 2011 г. подсъдимият Бойко Ибришимов, при продължавано престъпление и в качеството си на длъжностно лице в кръга на службата му – кмет на село Илинденци, е съставял официални документи – нотариални заверки на заявление за промяна на участие и прехвърляне на натрупани суми по индивидуална партида в друг съответен фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване, в който е удостоверил неверни обстоятелства.

Съдът намери за виновен Бойко Ибришимов и му наложи наказание „Пробация“.

На основание чл. 42а, ал. 2, т. 1 и чл. 42б, ал.1 от НК наказанието предписва на Ибришимов задължителна регистрация по настоящ адрес с продължителност 6 (шест) месеца, през които той ще се явявава да подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично.

От престъплението на Ибришимов няма причинени имуществени вреди.

Разноските по делото от досъдебното производство в размер на 466, 85 лв. ще бъдат заплатени от подсъдимия по сметка на ОДМВР – Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене