Благоевградският театър гостува с „Вампир” в София

Драматичен театър „Никола Вапцаров”-Благоевград ще направи гастрол с „Вампир” в столицата. Благоевградските театрали ще гостуват на софийска сцена на 9 декември. Постановката от Антон Страшимиров ще се играе от 19:30 часа на голяма сцена на Сатиричен театър. Въздействащият спектакъл откри театралния сезон в областния център на Пиринско през октомври, а няколко дни по-късно бе селектиран и взе участие в Международен театрален фестивал в македонската столица Скопие.

Сценичният вариант и постановка са дело на Маргарита Мачева, която е и новият режисьор в благоевградския театър. През нейния поглед светът в пиесата е изграден от строги закони, поставeни преди чувствата, желанията и личния избор. Тяхното прекрачване тласка към пропаст. Невъзможността на човека да реализира стремленията и страстите си, го води към саморазрушение и смърт. Тази смърт не е само телесна – когато свободата е отнета и духът може да бъде пречупен. Това е пиеса за ирационалността на влеченията, за смелостта да бъдеш различен, за поривите вътре в човека и за борбата за оцеляване в един свят, в който тези пориви са забранени.

Финалът на „Вампир” в ДТ-Благоевград е ново решение на Маргарита Мачева, а публиката в столицата ще може да го види само след няколко дни. В ролите са
талантливите актьори Албена Чобанова, Лили Сучева, Лъчезар Кацарски, Биляна Дилкова, Зафир Раджаб и Кънчо Кънев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене