д-р Вера Пелтекова: Трябва да има присъди за убийците и мъчителите на животни!

Получих, няколко имейла от наши читатели с желанието да представим д-р Пелтекова в рубриката “Лица От Югозапада”. От писмата им разбрах, че тя освен добър професионалист е и много добър човек. След срещата ни във Ветеринарна клиника Вера Вет сам се убедих в тези твърдения.

veravetД-р Пелтекова, представете се на нашите читатели…

– Казвам се Вера Пелтекова. Завършила съм ветеринарна медицина 1999 година и реално след завършването си съм започнала своята практика. Първоначално с един мой колега и след това си направих своя самостоятелна практика и така вече 17 години работя това. Това е моето хоби и обичам тази работа. Завършила съм Тракийския университет в Стара Загора. Клиниката в която работя в момента е основана преди две години.

Разкажете  ни повече за вас и за вашата клиника?

– Ветеринарна клиника Вера Вет Благоевград отваря врати през юли 2014г. на ул. Александър Стамболийски 56 (от към страната на Първо студентско общежитие на Американски Университет). Ние сме една от малкото friendly клиники. Разполагаме със специално обучен екип, модерно оборудване, манипулационни, хирургия, пост операционна и лабораторна зала кучешки и котешки стационар, приемна и зоомагазинна част, където можете да намерите всичко необходимо за вашия домашен любимец. Ветеринарна клиника Вера Вет това е нашето хоби и даваме всичко от себе си, за да осигурим най-добрата грижа за вашите любимци и наши пациенти с подчертано приятелско отношение към тях. Вложили сме много любов и старание, за да осигурим възможно най-предразполагащата атмосфера, в която вие и вашите четириноги приятели да се чувствате спокойни и в сигурни ръце. Целта ни е да ви помогнем в отглеждането на здрави и щастливи животни! Ние разбираме специалното място, което вашите любимци заемат в живота на семейството ви и сме мотивирани от искреното желание да се превърнем във ваши верни партньори в грижата за тяхното здраве. Имаме специално отношение към безстопанствените четириноги и работим за тях. Като собственик на тази клиника съм го наложина и тук не делим дивотните на домашни и на бездомни. Обръщаме достатъчно внимание и на бездомни животни. Опитваме се да помогнем на всяко животно , което има нужда от нашата помощ.

Вашите клиенти точно това казаха, че приемате болката на животните, сякаш е човешка болка, на пациент който има нужда от незабавна помощ.

– Тяхната болка, е също толкова болка както на всяко едно живо същество, това че не го казат, не се изразяват, не се оплакват по такъв начин не означава че тази болка може да се пренебрeгне. Те страдат толкова, колкото и ние страдаме…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене