Дядо Коледа пристига тази вечер в Благоевград

„Заедно за Коледа“ е мотото на тазгодишната коледно-новогодишна програма на Община Благоевград.

„Посланието ни е повече от ясно – искаме в тези най-хубави празнични дни семействата, приятелите, всички, които се обичат, да бъдат заедно. Думата „заедно“ е толкова хубава, че искаме в общината всички хора да я почувстват. Затова екипът на Общината подготви едни невероятно оригинални идеи за една по-уютна и красива Коледа. Хиляди деца ще вземат участие в месечната празнична програма. Вълнението е огромно, не само за тях, но и родителите им“, увери Христина Шопова, заместник-кмет по културата и хуманитарните дейности в Благоевград.

Днес ще бъдат запалени официално светлините на голямата коледна елха. От общинсикя екип, ангажиран с празничната програма, обаче запазиха в тайна как тази година в Благоевград ще пристигне дядо Коледа, за да може изненадата да бъде още по-голяма.

Христина Шопова увери, че белобрадият старец ще пристигне малко след 19 часа на площад „Георги Измирлиев“, за да зарадва всички деца.

Тя обеща,че децата на града отново ще имат най-приказният спектакъл по запалване на светлините, нещо което се превърна в традиция за Благоевград.

Водещ на шоуто ще бъде Герасим Георгиев – Геро.

Програмата през целия месец декември е изключително богата и наситена с музикални, театрални и спортни събития. Продължава инициативата „Часът на приказния разказвач“, като се очаква много видни граждани да прочетат приказки на най-малките. Организираните коледни базари ще събират пари за лечението на малката Гери.

Продължава и една друга обичана инициатива-коледната работилница.

На 12 декември е големият коледен концерт на Биг Бенд Благоевград, а на 14 на Камерна опера Благоевград. По традиция големият концерт на Ансамбъл Пирин ще бъде на 19 декември като специално за многобройните почитатели на ансамбъла те ще бъдат два.

В новогодишната нощ на площада отново ще има сцена, на която ще пеят любимите ни местни изпълнители и заедно ще отброяваме минутите до идването на Новата година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене