Кметът на Кърналово Стоян Бойчев: Осветлението от селото до зеленчуковата борса е едно бижу!

Имаше аномалии в отношенията между селски кметове и общинско ръководство, но нещата се изгладиха, твърди управникът на Кърналово

 

Кметът на петричкото село Кърналово Стоян Бойчев днес даде изявление, в което накратко описа взаимоотношенията си с общинското ръководство и направеното през годината. Той благодари на ръководителите на общината за постигнатото, като нарече „бижу” изграденото осветление от Кърналово до зеленчуковата борса, и похвали дружеството ВиК – Петрич, което за два работни дни е решило дългогодишен проблем.
ЕТО ИЗЯВЛЕНИЕТО НА БОЙЧЕВ:
„В началото на мандата имаше разминаване и аномалии между кметовете на населени места и ръководството на община Петрич. Но тези неща се изгладиха, и в момента има синхрон между нас. Всички кметове на села, независимо от коя партия сме, сме в добри отношения между нас. И всеки от нас иска да даде всичко от себе си неговото населено място да бъде по-добре от съседното.
2016-та за Кърналово е много успешна година. В началото на всяка календарна година кметът или кметският наместник правят строителна програма, която предаваме на кмета на общината и председателя на общински съвет. На специално заседание тази програма се одобрява. Това, което сме представили, заляга в строителната програма на общината. За наша голяма радост, в Кърналово се получиха доста добри неща през 2016-та година. Изгради се един прекрасен мост, от който имаше голяма нужда. Вярвам, че в най-скоро време ще започне асфалтирането на пътя Старчево – Златарево. Това ще бъде още по-голяма придобивка за всички села.
Всички кметове на населени места работят прекрасно с общинските фирми. Ще започна от „Енвиронман” с управител Асен Опренов, който дава всичко от себе си общината да бъде в един добър вид. Добре работим и с управителя на ВиК Илиян Ушев и „Озеленяване” Стоил Топалов, който помага с техника и работници да поддържаме живия плет и зелените площи в едно прекрасно състояние.
Възхитен съм от ВиК – Петрич. Един проблем, който от много години стоеше – около 250 метра водопровод минаваше през частни ниви. ВиК в рамките само на два работни дни успяха да решат проблема, като си подадоха ръка управителят Илиян Ушев, и началникът на кметската канцелария Ивайло Попов.
Най-голямата придобивка за жителите на Кърналово – това е осветлението до борсата. Аз от три години тичам да реша този въпрос. По пътя от Кърналово до борсата минават не само жителите на нашето село, но и всички търговци и производители от околните села и Подгорието. Търговията на борсата започва рано в 4 – 5 часа сутринта. А в тъмното леличката, чичото, бабата каруцата са невидими за шофьорите на колите, и поражда опасности, както и има смъртни случаи на този път. От мое име и жителите на Кърналово изказвам благодарност на кмета на общината, председателя на Общински съвет, на съветниците, че взеха това разумно решение и отпуснаха необходимите пари, и това бижу се получи. Осветлението е едно прекрасно бижу.
Остава да се намери най-оптималното решение за организацията на движението на кръстовището в района на борсата до село Кърналово”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене