ВИДЕО: Приключи междуучилищният спортен турнир, организиран от Община Гоце Делчев

В края на миналата седмица приключи есенния спортен турнир в Гоце Делчев, в който участие взеха всичките три средни и три основни училища в града. Младите спортисти мереха сили в традиционните за Гоце Делчев спортове: футбол, хандбал, волейбол, баскетбол, тенис на маса и канадска борба. Неврокопчани имаха възможността да се насладят на разнообразието от спортни прояви и да усетят значението и предимствата на най-новота спортна придобивка за града, зала „Арена Неврокоп“. Спортният празник – „Есенен спортен турнир“ бе открит от заместник-кметът на Гоце Делчев, Богдан Боцев и директорът на НПГ „Димитър Талев“, Мария Георгиева.

Всички ученически отбори показаха високо спортно майсторство в спортовете включени в състезанията. В баскетболния турнир, в който бяха сформирани отбори от девети до дванадесети клас – момичета, на първо място се класира отборът на ПМГ „Яне Сандански“, а от момчетата, първенец е отборът на НПГ „Димитър Талев“. Момичетата на ПМГ „Яне Сандански“ се класираха на първо място и в турнира по волейбол. ПМГ „Яне Сандански“ грабнаха първото място и в състезанието по тенис на маса, но най-добри в турнира по футбол обаче се оказаха момчетата на НПГ „Димитър Талев“

Есенният междуучилищен турнир да стане ежегоден, е идеята на община Гоце Делчев. С него се цели да се поддържа висок спортен дух и добро физическо здраве, както и превенция на лошите навици у младите хора на общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене