Кукерите от Симитли събраха приятели и гости на голям банкет

Кукерите от Първи квартал, втора група в Симитли събраха приятели и гости на подобаващ кукерски банкет. Над 200 човека се събраха в ресторант „Пирин”, за да поздравят местните пазители на традициите.

Ентусиазирани и запалени по кукерството, всяка година сурвакарите показват едни от най-красивите и големи кукерски костюми. Тази година групата взе участие във филма „България в четири сезона“.

Братята Кристиян и Станислав Качулски, бащата Стоян Стоянов и синът Кристиян Стоянов и най-малкият кукер, взел участие във филма Александър Митов, пренесоха всички в продукцията в „Симитлия -древната земя на кукерите” и показаха какво могат симитличани.

Ръководителите на групата Красимир  Бачев, Красимир Йовков и братята Станислав и Кристиян Качулски са горди с постиженията си и вдигаха наздравици за здраве на всички кукери и гости. На празненството бе и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, който се хвана на дълго хора заедно с приятелите на кукерството.

С много веселба кукерите си пожелаха да бъдат все такива родолюбци и никога да не забравят традициите, запазени с векове.
ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене