Топ Преса представя: Самодейци от Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци! (Тодор Куртов)

Стоян Цветков АвторскаИнтервю на Стоян Цветков


 

Тодор Куртов, единадесетокласник в ПМГ „Яне Сандански“ гр. Гоце Делчев

 

 

 

 

Вие сте само на 17 години. Какво Ви накара да се впуснете в приказката „Невркопски ансамбъл за народни песни и танци“?Тодор Куртов

  • Още от малък имам влечение към народната музика и винаги съм мечтаел да бъда част от ансамбъла. Емоцията, която съм изпитвал по време на концертите не може да се опише с думи.

Каква е ползата от това да бъдеш в ансамбъла?

  • Ползата е безценно голяма. На първо място-спорт и развлечение от досадното ежедневие. С помощта на песните и танците, ние, младите, привикваме да ценим творчеството и изкуството, да не бъдем безразлични към фолклора..Тодор Куртов и

Какво научаваш в Ансамбъла? Ти си най – младия там?

  • Като по-малък от останалите самодейци най – напред се научих да ценя по-големите, да приемам забележките и да се уча от грешките си. Да, най-млад съм от мъжете и като такъв се старая да науча повече за танците, вслушвайки се в съветите на по-големите от мен.

Разкажете за някоя случка, която няма да забравите, въпреки малкия си престой в НАПТ?

  • За мен всеки един концерт е изключително емоционалелен и тръпката по неговото време е голяма, затова всичка преживяно с ансамбъла е незабравимо.

Призивът ви към съгражданите?

  • Приканвам всеки, който желае да бъде част от нас да заповяда в нашето малко, но сплотено семейство. Случките с ансамбъла остават за цял живот, елате и ги изпитайте и Вие.

Усети ли, че си в семейство?Тошко

  • Разбира се, че усетих. Топлината и гостоприемството се усещат у всеки един самодеец и няма как това да не крепи един такъв уникален ансамбъл, какъвто е Неврокопският.

Благодаря Ви!

  • Моля, и аз Ви благодаря

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене