Продължава „чистката“ на незаконните гаражи в Дупница, премахват още 21

Още 21 са незаконните гаражи, които трябва да бъдат премахнати на територията на жк „Бистрица“ в Дупница. Служители от отдел „Незаконно строителство“ към Община Дупница разлепиха вчера на тези гаражни клетки уведомления, че от 12-и декември до 23-и декември ще бъдат премахнати.

Причината са двата мащабни проекта, които стартират в най-големия жилищен квартал на града, а именно „Изграждане на ВиК-мрежа“ и „Реконструкция на улична мрежа, тротоари, междублокови пространства, съоръжения за игра на деца и младежи“.

Над 90 бяха гаражните клетки, разположени върху общински имоти в жк. „Бистрица“, които бяха премахнати от собствениците им в указания срок на първите уведомления. След указания срок тогава, останаха още въпросните 21 клетки.

Касае се за гаражи разположени в общинска собственост, а не в частни имоти, върху които право имат само собствениците на терените. Притежателите на незаконните гаражи, които не изпълнят заповедта и не ги премахнат ще бъдат санкционирани съгласно ЗУТ.

От Община Дупница започнаха подготовката и на документите за обособяването на терен (в района под бившия обучен завод „Гарант“), където срещу наем желаещите ще могат да изградят бетонови еднотипови гаражни клетки.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене