Честит юбилей! Г-жа Чимева на 70!

– Дами и господа, представяме Ви г-жа Здравка Чимева – собственик н а т урис­тическа агенция „Ал­фатур“ – Благоевград, председател на сдруже­ние „Ние жените“, която днес има рожден ден.

Честит юбилей! Рад­вам се, че точно днес на твоят рожден ден ти намери време да ува­жиш Топ Преса и Бла­гоевградска Вест и да запишем това интервю, специално за нашите читатели. Горд съм, че те познавам, горд съм, че мога да те нарека мой приятел.

Как се чувстваш на 70?

– Аз обичам да казвам, че не съм на 70 години, а на 2 x 35 години. Чувствам се ве­ликолепно, превъзходно. Трябва човек да е позитивно настроен, да има мечти. Много да работи, за да няма вре­ме да си мисли за неприятни неща и глу­пости. Живо­тът е прекрасен и трябва да се върви напред.

– От 5 годи­ни съм в Топ Преса. На­правил съм над 600 ин­тервюта. Да речем 500 са с хора от нашия край, с които се познаваме. Винаги пи­там какво им е мнението за г-жа Здравка Чимева. До­сега никой не е казал лоша дума. На какво се дължи това?

– Благодаря! Първо възпи­танието. Мен са ме възпитали жени, които са живели в различен обществен строй, различни поко­ления. Баба ми е живяла по време на турското робство. Майка ми, жива и здрава да е (тя е вече на 88 години) се е оформила като лич­ност по време на капитализъм. Аз съм рожба на социализма. Основ­ното, което човек трябва да има е такова отношение към другите, каквото иска да има към себе си. Аз затова не си позволявам да се държа грубо. Опитвам се да съ­действам на всеки с каквото мога. Опитвам се да помогна на всеки. Това са неща, които се възпитават с времето. Има и още едно нещо. Човек трябва да е изключително търпелив. Не говоря да се прек­ланяш, а да си търпелив, за да по­стигнеш това, което искаш…

Методи Байрактарски

Вестник “ Благоевградска Вест “

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене