Бербатов се пенсионира като милионер

Футболистът отказа шампионска оферта в Китай и спира със спорта

Футболната суперзвезда в пенсия Димитър Бербатов е отхвърлил поредното примамливо предложение да припечели още някой лев в заника на своята активна спортна кариера. Въпреки че зад гърба му вече няма опашка от отбори, мераклии да го имат в редиците си, бившият нападател на „Манчестър Юнайтед“, „Тотнъм“ и „Монако“ се е врътнал като ощипана мома на оферта за 2 милиона евро, издават пред „Ретро“ близки до благоевградчанина.

Бербо, който през януари ще навърши 36 години, драпа да приключи с футбола в любимата си Англия, но заради напредналата му възраст нито един клуб не го иска. За разлика от китайския „Пекин Гуоан“, който вече повече от година ухажва българина. Преди няколко дни азиатците са изпратили поредната покана към стрелеца. Ръководството на клуба е приготвило няколко милиона евро за привличане на именити футболисти, като освен Бербо е набелязан и бившият му съотборник на „Олд Трафорд“ Уейн Рууни. Преди няколко дни стана ясно, че един от главните мениджъри на тима се е срещнал в Лондон с агента на Рууни. На срещата е станало ясно, че „Пекин Гуоан“ е готов да дава по 300 000 лири (близо 350 хил. евро) месечно на английската легенда. Рижавелкото обаче бил категоричен, че поне до лятото ще остане в „Юнайтед“, въпреки че не е титуляр и е в обтегнати отношения с мениджъра си Жозе Моуриньо.

Офертата към Бербо обаче била далеч по-ниска от тази на английския национал, което е напълно логично, предвид това, че Рууни е с 4 години по-млад от нашенеца. Според запознати китайците предложили на Митака „само“ 150 хил. евро на месец, което прави 1.8 милиона евро за един сезон. Плюс бонусите сумата надхвърляла 2 млн. евро, но тези цифри не удовлетворили седемкратния Футболист №1 на България. Бербо бил категоричен, че няма да си мръдне и пръста срещу по-малко от 200 хил. евро месечно, друг е въпросът кой ще му ги даде. Интересното е, че срещу същата годишна заплата българинът игра и в последния си тим – гръцкия ПАОК, и сега няма никакво намерение да отстъпва от нея.

Близки на футболиста обаче издават, че не толкова финансовите параметри на китайската оферта го карат да не приема азиатското предизвикателство, колкото страхът да не си навлече семейни разправии. Не е тайна, че половинката на играча – Елена, се мръщи на всяка екзотична покана, тъй като далечните дестинации не са й по сърце. Тя не желае да подлага двете си дъщери Деа и Елиа на стреса от живота в културна среда, коренно различна от познатата им досега.

Пак заради жена си преди няколко месеца Митко отказа и мегаоферта от Индия, където само за 3 месеца щеше да прибере близо 2.5 млн. евро. За да не вбеси Елена, българинът не се изкуши и от възможността да направи кариера в Боливуд. Пробив във втората най-мощна киноиндустрия след холивудската му обеща индийският магнат, който спонсорира един от местните футболни клубове. Освен във футбола босът имал дебели връзки в Боливуд, тъй като инвестирал милионите си като спонсор на продукции на най-известните снимачни студия „Филмалая“ и „Филм Сити“ в Мумбай.

retro.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене