Бившият треньор на „Пирин“(Гоце Делчев) Йордан Боздански с важна победа

Специалистът изведе до успеха футболистите на ОФК „Пирин“(Благоевград), състезаващи се в Елитната група U19 на България. Важен успех регистрира и младшата на „орлетата“ 

Така те направиха важна крачка към спасението си, след като победиха столичния „Септември“ като гост. Младите надежди а полувремето резултата бе равен – 2:2, въпреки че играчите от най-големия град на Югозапада повеждаха два пъти в резултата.

Грозданов откри головата сметка в 5-та минута, давайки преднина за Йоран Боздански и компания. Тилев изравни за домакините, а Тошев отново покачи резултата в полза на благоевградчани. В края на полувремето Симеонов изравни от дузпа. Изключително важната победа дойде в края на мача, като голове в 82-та и 86-та минута на Топузов и Младенов дадоха сериозна преднина за „Пирин“ и крайната победа.пирин благоевград U19

Така орлетата за на три точки от зоната на изпадащите отбори, като предстои двубой с директен съперник – „Локомотив“ Пловдив. В първия мача двата отбора завършиха при резултат 1:0 за „смърфовете“ от града под тепетата. Мачът е в понеделник от 18:00 на базата в с. Рилци.

Младшата възраст на благоевградчани също зарадва феновете на тима с победа. Те успяха да надделеят с категоричното 4:0, което бе най-малкото, което можеше да инкасира като пасив „Чавдар“(Етрополе), след като „орлетата“ определено бяха далеч по-класният и разнообразен отбор на терена.

С хеттрик за „Пирин“ се отличи Марио Топузов. Въпреки голямата преднина, атаките на пиринци не спряха. Гостите трудно минаваха центъра, като през втората част имаха само едно голово положение. 4-ят гол в двубоя отбеляза Константин Христов, като при резултат 4:0 завърши срещата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене