77 двойки от община Разлог се врекоха отново в любов и вярност

Двойки, които празнуват своите златни и  сребърни сватби се подписаха в летописната книга на Община Разлог и подновиха обетите си за брак, които са подписали преди 50 и 25 години.

Те получиха брачни свидетелства и подаръци от кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев. Той им пожела да запазят този ден като незабравим спомен, да продължават да се обичат още дълги години и да се уважават, защото преди всичко са приятели, които споделят една съдба.

„В навечерието на Деня на християнското семейство-21 ноември, както и на коледните празници, вие се вричате отново един на друг, но този път до вас  са вашите деца, а до някои от вас вече и внуци. Сега  вече сте отговорни и за техните съдби. Бъдете все така добри хора и добри жители на община Разлог, защото заедно можем да постигнем още много за бъдещето на хората, на града и населените места в общината и в цяла България“, каза инж. Герчев. Той и съпругата му Ирина бяха символични кумове на 23 златни и 54 сребърни двойки от община Разлог. Церемонията бе водена от Рени Рачева-директор на Обреден дом-Разлог.

По традиция златните юбиляри предадоха пита хляб и огън, като символ на любовта и семейното огнище на сребърните двойки, а те от своя страна на представителите на най-младите семейства в общината-Тодор и Силвия Василеви.

След официалната част на тържеството инж. Герчев и съпругата му поведоха кумовото хоро, а Певческа фолклорна група, с ръководител Тодор Прешелков, поздрави всички юбиляри и гости на тържеството.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене