Трагедия! 39-г. земеделец увисна на бесилото в родната си къща

39-годишен земеделски производител от близкото до Кюстендил село Жабокрът увисна на бесилото в родната си къща. Детелин Георгиев е открит в стопанските постройки на дома на родителите му късно вечерта в края на миналата седмица.

„Беше добро момче, така и не се ожени, но работеше на нивите наравно с родителите си”, казват за Детелин живеещите в Жабокрът.

Веднага на мястото на инцидента били повикани полицаи и екип на Спешна помощ, но те само констатирали смъртта на младия мъж.

„Не можем да си обясним какво е станало, от години семейството на Детелин води дела за една от наследствените ниви с друго семейство от селото. Даже до дела стигнаха и до принудителното отнемане на нивата от Детелин и баща му Йордан, дори синът отнесе и пробация”, разказват в селото. Нивата от 2 декара в землището на селото някога била собственост на дядото на Детелин, но по-късно при възстановяването на собствеността била върната на други хора. Такива спорове има много в селото, а и в околните села, разказват живеещите в Жабокрът и допълват, че при връщането на земята в реални граници разминаванията са огромни.

Случаят с Детелин е поет от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене