Какво време ни очаква в следващите дни?

През почивните дни южен вятър ще донесе затопляне. Повече облаци ще има сутрин, а около и след обяд в много райони ще е слънчево. В началото на следващата седмица вятърът от югозапад ще се усили още и максималните температури на места ще достигнат и надхвърлят 20 градуса.

Ето подробности за времето в следващите дни:

В събота 5 ноември, деня за размисъл преди вота, се очаква да има разкъсана облачност над страната. Сутрешните температури ще се повишат и ще бъдат между 5 и 9 градуса, по-ниски, дори отрицателни в Северозападна България. Дневните температури ще достигат до 18 градуса, за София около 15 градуса.

В изборния ден – неделя, 6 ноември, отново ще има разкъсана облачност, валежи не се очакват. Минималните температури още малко ще се повишат и ще бъдат между 5 и 10 градуса. Дневните температури ще се повишат още и на места ще достигат 22-23 градуса в Плевен, Ямбол и Хасково. В Западна България ще бъдат между 18 и 20 градуса, по Черноморието около 20 градуса.

В понеделник – 7 ноември, времето ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, а максималните почти навсякъде ще превишават 20 градуса. Само в Северозападна България, Перник и Кюстендил ще бъдат около 19 градуса. В останалата част от страната ще бъдат между 21 и 25 градуса. За София минималната температура в понеделник ще бъде 10 градуса, а максималната ще бъде около 21 градуса.

Във вторник – 8 ноември, температурите ще се понижат и ще има превалявания от дъжд. В Западна България максималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса, за София около 17 градуса. Дъжд ще вали и над Централна и Източна България, но там дневните температури ще останат високи – около 21-25 градуса.

В сряда – 9 ноември, валежи ще има над цялата страна. Дневните температури още малко ще се понижат и ще бъдат между 15 и 22 градуса. В Северна България до 20 градуса, по Черноморието около 22 градуса, в Западна България ще бъде по-хладно – около 14-18 градуса, за София около 15 градуса.

В четвъртък – 10 ноември, валежите навсякъде ще спрат, ще има повече слънце, но ще бъде хладно. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, максималните между 10 и 16 градуса, за София около 11 градуса.

В петък – 11 ноември, ще има повече облаци над страната, но валежи не се очакват. Максималните температури ще бъдат между 14 и 20 градуса.

В събота – 12 ноември, остава предимно облачно, като на места ще превали слаб дъжд. Дневните температури остават без промяна – между 14 и 20 градуса, като по-топло ще бъде само на места в Югоизточна България.

В неделя – 13 ноември, съществена промяна на времето не се очаква, остава предимно облачно, с максимални температури между 15 и 18 градуса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене