Проверката на РИО приключи: Директорът на Професионалната техническа гимназия в Сандански нарушил министерска заповед с поправителните сесии, микроклиматът в училището ужасен

_thumb (2)Изпрашат доклад в Министерството на образованието, където ще решат съдбата на училището

В петък приключи проверката, изпратена от Регионалния инспекторат по образованието в Професионалната техническа гимназия в Сандански, според източници на Struma.com в училището са установени драстични нарушения и пропуски, както и силно влошен микроклимат. Директорът на гимназията Н. Танчев е нарушил министерска заповед, с която се регламентират поправителните сесии на учениците, като вместо указаните от министерството 2 поправителни сесии, той е провеждал няколко пъти повече.

Сериозни пропуски има и във воденето на училищната документация. Освен това инспекторите установили силно влошен микроклимат и междуличностни отношения, които пречели на нормалното протичане на учебния процес. Резултатите от направената проверка ще бъдат обобщени следващата седмица и докладът ще бъде изпратен в Министерството на образованието, откъдето ще излязат с решение за съдбата на гимназията. Засега слуховете, че се търсят начини за закриване на училището не се потвърждават, независимо от минималния прием на ученици.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене