ВНИМАНИЕ! Мокри и хлъзгави са пътните настилки в област Благоевград

Мокри и хлъзгави са пътните настилки в областта, трафикът по главните пътни артерии е интензивен. Натоварен е и трафикът по автомагистрала „Струма“ и главен път Е – 79, като и по второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев. Това съобщи дежурният в ОДМВР – Благоевград.

През изминалата нощ няма регистрирани тежки пътни инциденти. Повишена е опасността от падащи камъни в района на Кресненското дефиле, прохода „Предел“ и второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев.

До 7 ноември ще продължи монтирането на високоякостни мрежи в местността Османска чешма в Кресненското дефиле, поради тази причина двете пътни ленти на главен път Е – 79 са стеснени. Движението на МПС се извършва по обходен маршрут в уширението. Пътното платно на обходния път е с две ленти за движение, по една лента за всяка посока. Ширината на новообособените платна е 3,5 метра всяко от тях. Движението се регулира от регулировчици.

По второкласен път -19 Симитли-Градево-общински път Разлог-Банско-Добринище-Гоце Делчев-граница Гърция от км 73+000 до км 76+000, между отклонение за село Буково и отклонението за село Господинци, заради обезопасяване с мрежи на откоси на пътя, в часовете от 8.00 часа до 18.00 часа, движението на МПС се извършва в двете ленти за движение съгласно поставените пътни знаци.

В редки случай, за няколко часа, когато се извозва обрушената земна и скална маса от откоса, движението се извършва само в едната лента за движение, съгласно поставените пътни знаци и с регулировчици. Срокът на ремонта е до 7 ноември. По третокласен път-198 Гоце Делчев-Катунци-Петрич при км 38+380 в село Горно Спанчево дясната лента за движение е подкопана и преминаването се извършва само в лявата лента за движение, поради разрушена подпорна стена с дължина 15 метра. Движението е урегулирано с необходимите пътни знаци за срок до 29 декември.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене