Лекарите бият тревога: Всеки трети е заразен с този паразит!

Глистната инвазия  (или заразяването с глисти: аскариди, острици, трихинели, анкилостоми) – много често срещан вид заболяване.

Според Световната здравна организация, почти един милиард души се заразяват ежегодно с глисти.Често това се случва по фекално-орален път, т.е. през устата при контакт със заразени предмети, храни, животни и насекоми.
Най-честите симптоми на наличието на глисти  в организма са стомашни разстройства, „летлива“ коремна болка с често променяща се локализация, гадене , оригване, бързо засищане на организма, нарушения на съня, скърцане със зъби нощем и проблеми със съня, нервност, проблеми с теглото, пише Блиц.

Ако сте открили при себе си или членовете на семейството ви поне няколко от тези симптоми, трябва незабавно да бъдат диагностицирани за присъствието на паразити в организма. Ако нямате такава възможност, в никакъв случай не приемайте противоглистни лекарства по свое усмотрение.

Повечето от тези лекарства са много токсични за организма и имат тесен спектър на действие, така че е малко вероятно да ви помогнат да се справите с проблема.

Как да се отървете от глисти с народни средства:

Като добра превенция на хелминтоза народните лечители препоръчват  инфузията от бял оман . За да се отървете от нематоди (аскариди, острици и трихуриди), е необходимо да запарите 1 чаена лъжичка сух корен от оман с кората в продължение на 8 часа в 1 чаша охладена преварена вода.

Преди употреба, прецедете отварата и пийте една четвърт чаша 4 пъти на ден в рамките на 20 минути преди хранене. Курсът на лечение е не по-малко от 3 месеца.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене