Антон Асиски: За мен генерал Радев е бунтът, който има смисъл да изразим, бунт срещу всичко пошло в политиката

Антон Асиски е общински съветник от групата на БСП, член на Националния съвет на БСП

„Подкрепям генерал Румен Радев, защото от години слушам как в политиката трябва да влязат умни и почтени хора; че всички, които са участвали във властта под една или друга форма имат вина. Ето вече всички имаме избор. Случи се – човек като Румен Радев, който е постигнал всичко в живота си с труд и качества, който никога не се е допирал до грешните политически решения, се включва в битката за държавен.

Той е единственият различен, тъй като не е бил в политиката, показа на всички ни как се брани достойнство, чест и суверенитет.  Като млад човек, аз се  впечатлих  разбира се и от  неговите професионални постижения, но най-силно ме впечатли това, че той е предал опит и знания на десетки български летци, поколенията, които идват след него. Това показва нивото за мен, показва нивото не само на професионалистта, но и на човека Румен Радев.

Всички останали кандидати са част от досегашния политически живот. Те нямат моралното право да искат промяна, защото вече са имали възможност да инициират такава. Радвам се, че моята партия направи много важна стъпка – показа, че може да даде подкрепата си за човек, който не е бил в нейните редици, за човек, който не е професионален политик. Радвам се, че и той прояви смелост да бъде подкрепен от БСП, защото допреди няколко месеца партията ни не беше особено привлекателна.

Ако трябва да се абстрахирам от партийната тема, то просто като гражданин подкрепата за генерал Румен Радев за мен е бунтът, който има смисъл да изразим, бунт срещу всичко пошло в политиката, срещу задкулисието“.

Позиция на Антон Асиски в подкрепа на кандидатпрезидентската двойка генерал Румен Радев – Илияна Йотова

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене