На вниманието на шефа на КАТ – Благоевград, Данаил Стоицов

 „Г-н Стоицов, докога благо­евградските катаджии ще толе­рират собствениците на скъпи автомобили?!“. С това започва писмото си наш читател.

„Здравейте, Топ Преса, об­ръщам се към вас, защото вие сте една от малкото или може би единствената медия, която обръща внимание на нередно­стите по пътя. Всички ние ги правим волно или неволно, на всеки от нас се е случвало в бър­зането или просто за по-удобно да спрем някъде, където не трябва. Но според мен, когато е инцидентно, не е толкова голям проблем – разбира се, ако те хванат в издънка, ще си платиш глобата. Но в Благоевград се наблюдава едно мутренско по­ведение на хората с автомоби­ли от по-ви­сок клас на известни немски компании. Обикнове­но на таки­ва автомо­били нито им се сла­гат скоби, нито КАТ ги спира за проверки. Лично аз съм виж­дал как катаджия вдига ръка за поздрав на профучаващ покрай него автомобил. Е, хубаво де, може да са роднини, разбира се, че няма да го глоби. И аз да бях катаджия, нямаше да глобявам роднини и приятели.

На страниците на Топ Преса съм виждал много снимки на непра­вилно паркирани автомобили. Случаи, от които хем ми е смешно, хем тъжно. Автомобилите не са просто паркирани неправилно – те са заеб*ни (извинявам се за израза), но си е така. Нещо въобще случва ли се с тези автомобили, които показвате. Някой от КАТ свързва ли са с вас да пита къде, какво, що? Дали наказват собствени­ците на тези автомобили, все пак снимката е доказателство, нали и те чрез камерите си ни глобяват…

Пращам ви снимки на един такъв гъзар, които със скъп автомобил демонстрира, че за него паркирането е позволено навсякъде. Автомобилът е пар­киран точно пред спирката на джамията в Благоевград. Така де, защо да издребняваме тол­кова много, има място за ав­тобуса… то е видно! Искам да се обърна към шефа на КАТ – Благоевград, и да попитам чрез вашите страници, ако ми позво­лите. Докога закона ще важи за едни, а за други не?“.

Велизар, Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене