Съпругата на бившия депутат Емил Костадинов пред Топ Преса: Емо е моята ученическа любов!

kostadinovАнушка Костадинова e родена в Благоевград през 1956 год. Тя е съпруга на бившия депутат от БСП Емил Костадинов и е бивш архитект на Община Гоце Делчев.

г-жо Костадинова представете се на нашине читатели…

– Родена съм 56 година, тук в Благоевград. Цялото ми семейство е тук с изключение на малкият ми син, който учи в Англия. Той завърши математическата гимназия и учи икономика там. За съжаление нито една от професиите в семейството не хареса. Дъщеря ни е дизайнер. Аз от осемдесета година се занимавам само с проектиране. Проектантската ни фирма е първата която се създава на територията на Благоевград. Нарича се „Алтернатива“. Ние сме сдружение от архитекти и инженери. Участвали сме в разработките и законите устроиство на териториите, закона за камарата на архитектите. До преди години много по активно, сега сревнително по леко и лежевно. По онтушение на професията, страхотна порофесия е архитектурата, тя изисква една визия на човека по-напред и по-нагоре изисква едно по широко отнушение към устроиствените територии, към възможностите живота ни да стане по красив от средата която създаваме. Нашите усилия са насочени на там. С течение на годините опита започва да дава и положителните и отрицателните нюанси в професията и за това целта ни с партньорите не била винаги да подържаме развитието и на по младите, при нас винаги работят и по млади колеги и това винаги много ни радва. Голяма част от тях са в София, една част от тах вече имат бюра тек в Благоевград. Някои вече са натрупали и административен опит, защото създаването на архитектурни критерии в администрацията също е много важно за нас. През всичките тези години имаме и успехи, вероятно има и неща, които не са много добър пример. Нашата професия освен проектиране… крайния продукт е едно завършено строителство. За най- голямо сажаление понякога тази нишка се прекъсва и ние неможем да видим крайния продукт, такъв какъвто ни е на чертожната дъска. Но полагаме усилия и мога да кажа, че имаме успехи и в това отнушение.

Какви са желанията на частните клиенти?
– Ситуацията в която се намираме в момента, основно работим по по малки сгради, еднофамилни къщи. Тъй като сме лицензирани за паметници на културата – работа и реконструкция, работим и такъв тип сгради. Но по принцип работим основно жирищно строителство, но се занимаваме и с училища, ако има реконструкции, защото почти не се проектират нови училища за съжаление…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене