КОМЕНТАР: „Пирин“(Гоце Делчев) остава в подножието на върха, но се изложи срещу „Велбъжд“(Кюстендил)

Неврокопчани не успяха да оправдаят усилията на ръководството, което им осигурява отлични условия за работа и възложеното им доверие

Това се налага като извод след равенството 1:1 срещу разкъсвания от скандали „Велбъжд“(Кюстендил). Играчите от града край Места не успяха да победят, след като не оползотвориха отличната възможност, която им се отдаде, играейки почти цялото второ полувреме с човек по-малко заради изгонването на Атанас Пенков. Това бе съпроводено с поредната доза малщанс за ръководения от Йордан Боздански отбор, който определено имаше проблеми и не успя да влезе в мача. По време на загрявката контузии получиха двама от основните играчи – Иван Спахиев и Антонио Цанков, които трябваше да напуснат стадион „Осогово“ преди да е започнал мачът. Мартин Газиев пък се появи в игра с травма. Оказа се, че това повлия на отбора за неговите изяви по-нататък, но се видя още, че Томи Костадинов единствен остана на познатото си ниво. Вероятно играчите от Гоце Делчев малко подцениха ситуацията, след като заради финансови проблеми куфарите си стегнаха треньорът Бисер Хаздай и някои от водещите играчи от столицата. Оказа се обаче, че появилите се на тяхно място резерви и бледи юноши не само се „озъбиха“ на своите противници, играли в елита и „Б“ група, но и им показаха, че могат да играят футбол. Така пак се получи, че тимът пак бе неудобно препятствие пред „Пирин“, който си тръгна само с една точка.
Първото полувреме завърши при 0:0, след като гостите владееха по-често топката, а домакините се бранеха храбро и опитваха контраатаки при всяка удобна ситуация. Футболистите на Йордан Боздански първи вкараха гол на стадион „Осогово“. Разписа се за пореден път тази есен Томи Костадинов. Жорж Георгиев отбеляза с глава изравнителното попадение в продължението на мача.
Младият отбор на „Велбъжд“ се ръководи вече с само от Юлиян Кръстев.
Феновете на двубоя имаха възможност да даряват средства за лечението на 3- годишния Валентин, което определено прави чест на двата тима и на всички присъствали на срещата.

За играчите от Гоце Делчев обаче остава задачата как ще оправдаят доверието на спонсора им Иван Арнаудов, който осигури така нужната финансова стабилност в тима. Остава да оправдаят и самочувствието си.

Недоумяват така също и на техните фенове. Запалянковците определено недоумяват на какво се дължи представянето на техните любимци на приливи и отливи като мнозина са на мнение, че не трябва да се търси традиционно, както става обикновено, вината в старши треньора. По-скоро всеки един от футболистите на „Пирин“ ще трябва по-сериозно да вземе нещата в своите ръце, за да защити мястото си в отбора, а и собствената си чест.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене