Бившият кмет на Кочериново К. Катин получи още една присъда заради злоупотреба с общински пари

Докато излежава в Самораново 4-годишна присъда, бившият кмет на община Кочериново Костадин Катин получи още една – този път за злоупотреба с общински пари.

На 25 октомври съдия Добринка Зафирова от Дупнишки районен съд постанови за бившия управник лишаване от свобода за срок от една година и 6 месеца с тригодишен изпитателен срок за престъпление по чл. 201 от НК. Катин е лишен и от правото да заема държавна и обществена длъжност за срок от две години.

В съдебна зала стана ясно, че през 2006 г. Костадин Катин в качеството си на кмет тогава е изразходвал 984,00 лв. общински средства, за да обзаведе детска стая в дома си в Кочериново. Мебелировката е била поръчана във фирма. Издадената фактура за изработката на детско легло, гардеробче, бюро за компютър, стенен рафт и шкаф е на стойност 984,20 лв. Бившият кмет трябва да заплати на община Кочериново сумата от 984,20 лв. ведно с лихвите, считано от 14.09.2006 г., както и разноските за вещи лица и пътни разходи за свидетели. Мебелите се отнемат в полза на държавата.

Решението на ДРС може да се обжалва пред Кюстендилски окръжен съд.

Припомняме, че К. Катин излежава 4-годишна присъда за съставяне на документи с невярно съдържание, с които се разрешава да се изсекат 21 тополи в Кочериново, като в документите е записано, че дърветата са по-стари, отколкото са в действителност.

Доскоро Катин беше пазач на почивната станция на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” на Паничище, но бе заловен от надзирателите с таблет и бе върнат в затворническото обежитие в село Самораново, община Дупница.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене