Младежите от БСП излязоха с позиция срещу заселването на мигранти в Гоце Делчев

Младежите от БСП-Гоце Делчев излязоха с позиция срещу приетите от държавата разпоредби, които задължават кметовете да приемат и заселват мигранти.

Ето какво гласи позицията на младите социалисти:

„Уважаеми съграждани,

Ние от Младежко обединение в БСП – Гоце Делчев се обявяваме категорично против Постановление №208 на Министерски съвет от 12 август 2016 г. за приемане на Наредба за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумение за интеграция за чужденци с предоставено убежище или международна закрила. За нас решението на Министерски съвет е дискриминационно спрямо българските граждани и е в разрез с Конституцията на Република България.

Според споразумението за интеграция, кметът на общината е принуден да предоставя материална и финансова помощ за посрещане на основни битови нужди на чужденеца и членовете на неговото семейство, осигурява места в детски учебни заведения за децата на мигранта, заплаща здравните им вноски, предоставя месечна помощ за деца в размер, определен за българските деца.

Редно ли е България да се превръща в майка за бежанците, като им осигурява помощи, когато за нашите баби и дядовци е мащеха и живеят в недоимък?

Редно ли е мигрантите да заемат свободните работни места, при наличието на висока младежка безработица?

Редно ли е нашите деца да бягат в чужбина, а ние да настаняваме бежанци?

Редно ли е правителството да осигурява жилища за бежанци, а младите български семейства да се заробват с кредити за едностайни апартаменти?

България днес е на прага на мощна бежанска вълна, заливаща Европа. Докато младите хора в България напускат страната ни, а управляващите не вземат мерки да променят това, докато българските жени не смеят да раждат заради условията за майчинство, в които ги поставя държавата, докато малките населени места обезлюдяват, а никой не милее за тях, ние не трябва да заселваме мигранти в райони с демографски проблеми, а да решим как да дадем тласък на младите семейства, на студентите, на учениците, да дадем стимул на хората да живеят и работят тук!

Ние не искаме Гоце Делчев да стане Ница, Париж, Истанбул и други големи градове, станали жертва на „миролюбивите“ мигранти.

Ние искаме да живеем, да учим и да работим в нашия роден град!“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене