„Мистерията Еньовден“ завладя Благоевград, кметът Камбитов поздрави жители и гости по повод 24 май

Нестихващи аплодисменти предизвика танцовият спектакъл „Мистерията Еньовден“ в Благоевград. Представлението, което бе част от празничната програма на областния център и подарък за жителите и гостите на града, събра стотици хора в зала „Пейо Яворов“. Многобройната публика стана част от прецизност и синхрон, присъщи за творчеството на големия български хореограф Нешка Робева.

Образи на самодиви и змейовете оживяха пред очите на жители и гости на Благоевград. Те се докоснаха до фините граници, стоящи между традиционното и модерното, между видимото и невидимото, между мистериозното и обяснимото. В продължение на час публиката наблюдава със затаен дъх очарователната магия на танца и музиката, преплетена от миналото до днес. Хип-хопът подаде ръка на народната песен, за да сътворят симбиоза, която послужи за фон на талантливите танцьори от трупата на Нешка Робева.

Непосредствено преди началото на представлението кметът д-р Атанас Камбитов излезе на сцената, за да поздрави стотиците хора, събрали се да станат част от уникалния танцов спектакъл. „Уважаеми гости, скъпи приятели, честит празник! На 24 май се прекланяме се пред делото на светите братя Кирил и Методий, отбелязваме и празника на Благоевград. В този ден трябва да благодарим на учителите, на всички дейци на просветата и културата, защото това е техният празник, защото именно културата и традициите са ни съхранили, независимо от перипетиите през вековете.

Днес трябва да поздравим и нашите абитуриенти, защото днес те избират живота си. Пожелавам техният избор да бъде успешен“, каза в част от приветственото си слово д-р Камбитов. Чрез спектакъла на Нешка Робева жители и гости на Благоевград се докоснаха до музика и танц, плод на вроден талант и дългогодишна работа. Представлението беше съпроводено и от нежния глас на певицата Деси Добрева. Фурор на сцената предизвика и появата на уникалния хореограф, артист и спортист Нешка Робева. След финала на представлението жители и гости на Благоевград бяха изненадани и с пищна заря, която освети небето над областния център.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене