Николай Шушков: Ген. Радев ще бъде президент на всички българи!

Николай Шушков e председател на инициативната група в Благоевград за подкрепа на генерал Румен Радев за президент и Илияна Йотова за вицепрезидент на Република България

shushkovНиколай Шушков е роден на 10.10.1959 год в Благоевград, семеен с три деца. Шушков е с две висши образования-завършил с отличие Стокознание в Университета по икономика и търговия гр.Полтава, Украйна, и Международни икономически отношения в Академия по външна търговия -Москва, Русия. Специализирал в Холандия. Владее руски, английски и украински езици. Има собствен бизнес – международен автомобилен транспорт. Той е и сред основателите на Ротари клуб Благоевград център, бил е президент и секретар на клуба. Предсетател на Международния комитет България – Украйна в Ротари интернешънъл. На два пъти е бил зам.кмет на Благоевград – 1988 89 и през 2005 год. Ръководил е повече от 15 години последователно важни митнически учреждения в страната – Районна митница Благоевград, Митница Кулата, Регионална митническа дирекция София, Югозападна митница.

Посрещам, г-н Шушков в офиса на Топ Преса, за да си поговорим, но не за него, а за генерал Румен Радев. Николай Шушков е Председател на инициативната група в Благоевград за подкрепа на генерал Румен Радев за президент и Илияна Йотова за вицепрезидент на Република България.

г-н Шушков, как дойде идеята за инициативната група и какви хора участват?

– Местния ни инициативен комитет бе основан преди повече от месец и в него членуват трийсетина изявени личности. Хора, които са добре познати в града ни – лидери в своите професии, представители на бизнес средите, интелектуалци, лекари, учители, академични преподаватели и научни работници, дейци на културата и изкуството, запасни офицери от българската армия и министерството на вътрешните работи. Сред нашите членове има и хора на наемния труд – работници и селскостопански труженици, представители на граждански сдружения от неправителствения сектор. Повечето от нас са безпартийни, неизкушени от политиката през последните 26 години, но всеки един има своята гражданска позиция и отношение към обществено-политическите процеси в нашата страна. Всички ние с тревога следим случващото се в заобикалящия ни неспокоен свят. Тази наша чувствителност към злободневните проблеми и най-вече към бъдещето на родината ни, ни обедини в този комитет, в който всеки един от нас застава пред гражданите на Благоевград със своето име, изграден авторитет и убеденост, че България е изправена пред съдбовен избор.Ние трябва да изберем не  само президент, а ПРЕЗИДЕНТ-ДЪРЖАВНИК. Ситуацията в страната ни и в света изисква това от нас.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

bsp_radeviotova-001Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене