АУДИО: НЕЧОВЕШКИ СКАНДАЛ отново с БЪРЗА ПОМОЩ в Гоце Делчев! Дете от Господинци преминава през ада заради мързела на лекар. ЧУЙТЕ ПРЕЗ СЪЛЗИ РАЗКАЗА НА МАЙКАТА….

8f510a46d5c62

Невероятен скандал! Меко казано заради мързел лекари от БЪРЗА ПОМОЩ  на  гр. Гоце Делчев, които не директно отказват да прегледат детенце от с. Господинци, което е глътнало стотинка, която е заседнала в гърлото й. Майката на момичето, която по време на разговора ни се чува, че е видимо притеснена и нервна, разказа целия случай, при който цялата ни редакция се хвана за главите и не можем да повярва на случилото се. Но това са самите факти. Време е някой да се вземе в ръце. Не може в 21 век да разчитаме само на съдбата, при положение, че медицината е в такава напредналост. Продължаваме да следим случая…

Ало, добър ден.

– Добър ден. Аз съм от Господинци. Доста съм напрегната и искам да подам едно оплакване. Дали може?
Разбира се, за какво става въпрос?

– В понеделник вечерта в 12:30 дъщеричката ми гълта една монета. Отивам в Бърза помощ, от където ме пращат в специален кабинет, където всичко бе загасено. Аз тропам на вратата, от където излиза сестра, видимо сънена. Почна да ми прави скандал. Както и да е, приеха ни. Казах да викнат доктор. Докторът отказа да дойде, след което аз заявих, че няма да мръдна от тук докато доктор не прегледа детето ми. След около половин час чакане, дойде и доктор, и той видимо сънен.
Искате ли да дойдем с камера, пред която да застанете и да разкажете случая?

– Не, благодаря. Доста изнервена съм. Просто искам да кажа, че детето ми изживя адски мъки с монета в гърлото – около 16 часа. Първо с личен автомобил отидохме в Благоевград, където не направиха нищо, след това отидохме в София. Заставам си с името като всяка една майка. Казвам се Мариета Филева. Дъщеря ми гълта монета понеделник срещу вторник миналата седмица. Аз не бях сигурна, че е глътнала монета, след което тя се задави и й бръкнах в гърлото. Тя ми заяви, че е хапнала стотинка. Нямаше и две минути и детето ми повърна. Звъннах на такси, без превоз съм. Взимаха ме от тук. С мен бе една приятелка. Отидохме в Бърза помощ. Там ми казаха, че няма нищо страшно. Това било нормално за деца, няма затруднено дишане, стотинката отишла в стомаха и детето ми щяло да я изходи. От там ме пуснаха в приемен кабинет. Там бе заключено. Д – рът отказва да прегледа моето дете, но след моето настояване той дойде. Чакахме го да се разсъни. Той дойде и ни каза да се прибираме вкъщи. Нито я прегледа, нито нищо. Дори не и видя гърлото. Даже не я пипна. След което аз питах дали има някаква опасност, мен ме е страх. Докторат каза, че трябва да се НАДЯВАМЕ стотинката да е отишла в стомаха, а не в дихателните пътища. Той ми заявява да идвам утре сутрин, че сега нищо неможел да направи. Аз се прибрах вкъщи, малката ми заспа още в колата. Впечатление ми направи през нощта детето ми хъркаше, никога преди това не го бе правила. На сутринта отидохме в Гоце Делчев, направихме снимка. Ренгена показа, че стотинката е в гърлото. От там отидохме при личния лекар, който ми даде направление за уши, нос, гърло при д – р Марзеванова. Жената вдигна отделението във въздуха защо още снощи не се е пуснало линейка детето да бъде откарано в Благоевград. Заяви ми, че трябва да отида в Благоевград и че тя нищо неможе да направи. След това на мои разноски с мой си превоз отидох в Благоевград. От там ми казаха, че няма професор за такова нещо и ме пуснаха да пътувам за София. Там имало специалист, даже ми дадоха и номер на доцент, който да търся в болницата. Отидох в София. Подготвиха по спещност екип. Подписах един куп документи. На повторната снимка, която и направиха там се оказа, че вече монетата е паднала в стомаха. 16 часа стотинката стоя в на дъщеря ми гърлото. Господ ни спаси.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене