Задържаните с 1 кг хероин в стомасите наркомулета К. Костов и Б. Борисов влизат в затвора за 3 г., автотърговецът губи и имоти за 1 млн. лв.

64057-632x358

За по 3 г. ефективен затвор се споразумяха с Окръжна прокуратура – Благоевград адвокатите на фалиралия благоевградски автотърговец Борислав Борисов и авера му Костадин Костов, които през октомври 2014 г. бяха задържани с 1 кг хероин на ГКПП – Кулата. Дрогата, разпределена в 100 капсули по 10 грама, бе открита в стомасите им. Двете наркомулета бяха закарани в болницата в Благоевград, където 3 дни ченгета ги чакаха да се облекчат, за да приберат изпадналите капсули с дрога като веществени доказателства.

По време на делото за мярката им в Благоевградския окръжен съд Константин Костов все още имаше две от погълнатите контрабандни дози и ги използва като мотив, за да помоли магистратите да го пуснат под „домашен арест“ – знаел негов си начин да извади капсулите с дрога. Съдът обаче не прояви любопитство към метода и до момента двамата бяха в ареста, като излежаните дни ще бъдат приспаднати от присъдите им.

Наскоро Борисов бе ударен и от т.нар. комисия „Петканов“, която обследва финансовото му състояние за 20 г. назад и след като установи, че за този период той и съпругата му са получили доходи от 382 174 лв., а са похарчили 1 149 036 лв., конфискува в полза на държавата семейни имоти за близо един милион лева.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене