Българският шофьор, направил опит да пробие гръцката блокада на ГКПП – Кулата, през зимата – на съд!

Петричкият КАТ му взе книжката за 6 месеца, понеже управлявал в пияно състояние колата си

Валентин ГЕРЧЕВ
Лъчезар Димитров от Перник се яви пред петричкия съд с повдигнато му обвинение от петричкия КАТ за шофиране в пияно състояние на колата си при зимната блокада на ГКПП – Кулата. Той е шофьор на камион и единственото му прегрешение е, че преминал границата ни с Гърция по време на голямата блокада в нетрезво състояние.
„Всъщност употребата на алкохол беше след като паркирахме вече камионите“, призна обвиняемият, който търпеливо изчакваше началото на съдебното си производство в Петричкия съд във вторник. Той уточни и дата, на която е бил „нетрезвен“, слизайки от колата си – 09.02 тази година. „Провинението ми е в това, че решихме да отпразнуваме преминаването на границата. Е, това ни е провинението!“, заяви становището си перничанинът, преди да заяви същото пред съдия-докладчика на делото му. „Малко след това се вдига и блокадата на граничният пункт. Дойдоха хора отгоре и се взеха решенията“, каза единствено пред ТОП ПРЕСА потърпевшият нашенец с допълнението: „От българска страна да се контраблокира границата!“.
„Не ми се говори просто!“, лаконично обясни положението си минути преди да влезе на съдебно заседание в ПС. Според него няма смисъл да разкаже целия случай, защото е огорчен от държавата ни. „Разбирате, ли! Просто съм обиден на държавата ни! За всичко!“, не крие разочарованието си пернишкият шофьор, който се опитал с действията си да отблокира по някакъв начин граничния пункт през зимата. За себеотрицанието му му е наложено от петричкия КАТ лишаване от шофьорската му книжка за срок от шест месеца. „Този срок е отдавна изтекъл. Сега следват дела, и така нататък!“, разтревожен е шофьорът бунтовник. „Все още нямам глоба. Чакам решението на съда!“.
Делото му всъщност е заведено, че е имал съдържание на алкохол в кръвта му над 1.2 промила. Това е решението на КАТ – Петрич, с което му се отнема и шофьорската книжка. „Това не е административен акт на КАТ. След като съм имал алкохол в кръвта си над 1.2, съдът в Петрич трябва да определи решението“, каза по този неприятен повод петричанинът минути преди да влезе в съда. „Само че осем или девет месеца и чак сега се образува дело! И сега ще се решат нещата!“, убеден е протестърът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене