Гласуваме машинно в част от секциите в Благоевград, Симитли и Разлог

ЦИК определи три общини от област Благоевград, където ще има възможност за машинно гласуване на изборите за президент и вицепрезидент на републиката на 6 ноември. Това са общините Благоевград, Симитли и Разлог, като общо секциите, в които ще има терминали за машинно гласуване са 14 за област Благоевград.

В Благоевград машинно ще могат да гласуват избирателите в 5 секции в V-то СУ „Георги Измирлиев“ (СИК-ове с номера 11, 12, 13, 14 и 15), както и в пет секции в II ОУ „Димитър Благоев“ (СИК-ове с номера 21, 22, 23, 24 и 25).

В Симитли машинно гласуване ще има в две секции разположени в ОДЗ „Радост“, Филиал „Ян Бибиян“, на улица „Г. Димитров“ № 47 (СИК-ове с номера 01 и 02).

В община Разлог секциите определени за машинно гласуване са в читалище „15.09.1903Г.“, на улица „Шейново“ №2, съобщават от Централната избирателна комисия (СИК-ове с номера 01 и 02).

Важно е да се уточни, че машинното гласуване не е задължително. В определените секционни избирателни комисии гласоподавателите ще могат сами да решат дали да гласуват посредством терминала или по традиционния начин с бюлетина.

Тези, които са решили да гласуват с терминал, трябва да знаят, че при гласуването ще получат разписка, която трябва да пуснат в отделна урна, определена за машинния вот. 

В страната общо в 500 секции ще има машинно гласуване при произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент на републиката на 6 ноември 2016 г. Секциите за машинно гласуване са в 31 района, включващи населени места с различна численост на населението.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене