(ВИДЕО) Димитър Делчев в Благоевград: Промените, които БСП предлага, са опасни за България

Ниските заплати, картелът в Земеделието и лошата общинска и междуградска пътна инфраструктура са основни проблеми в област Благоевград, каза Димитър Делчев

 

Проф. Даниел Вълчев: Всеки човек, който иска да има десни хора в бъдещия парламент, няма друг шанс, освен Реформаторския блок

 

„Промените, които БСП предлага, са опасни за България. Отказът от евроатлантическото членство и от демократичната форма на управление би довело до включване на задна скорост и до връщане на страната ни 25 години назад, а може би и повече“. Това каза днес на пресконференция в Благоевград водачът на листата на КП „Реформаторски блок – Глас народен“ за Първи многомандатен избирателен район – Благоевград  Димитър Делчев. На срещата с медиите присъстваха и адвокат Анна Бистричка, трета в листата с кандидати за народни представители на коалицията и проф. Даниел Вълчев, бивш министър на образованието и науката (2005-2009 г.).

Коментарът бе в отговор на казаното вчера от лидера на БСП Корнелия Нинова, че „демокрацията ни отне много“.

„За нас демокрацията може да дава много на България. Това, че по времето на БСП демокрацията е била изкривявана, не означава, че трябва да се откажем от тази форма и, както явно г-жа Нинова намеква, да вървим към една форма на тоталитаризъм. Това е управление от миналото и ние ясно искаме да заявим, че България трябва да става по-демократична, а не обратното, да върви към недемократичното“, каза още Делчев.

Той фиксира трите основни проблема в област Благоевград, на които са се натъкнали представителите на КП „Реформаторски блок – Глас народен“. За времето на кампанията те са направили над 6000 км в областта и са се запознали отблизо с проблемите на хората от Благоевград, Петрич, Сандански, Струмяни, Симитли, Банско, Разлог, Гоце Делчев, Якоруда, Гърмен.

„Основният проблем на хората са ниските работни заплати и липсата на работни места. Друг основен проблем е наличието на картел в Земеделието, който не позволява на родния производител да получава справедливо заплащане на своя труд. Затова в нашата програма сме предвидили мерки за разбиването на тези картели“, каза Делчев.

Като трети основен проблем в областта от коалицията фиксират състоянието на общинската и междуградската пътна мрежа.

„В областта забелязваме една тенденция, инвестират се много средства в автомагистрала „Струма“, което е правилно, но в същото време се забравят селските, градските и пътищата между населените места“, каза още Делчев.  – На места кратерите са толкова големи, че хората дори да искат да стигнат до АМ „Струма“, няма как да го направят. Затова ние ще работим за това държавата да подпомага общините за подобряване на пътната инфраструктура, защото Благоевград освен всичко останало е и туристически център. Ако ние нямаме добра пътна инфраструктура, няма как да очакваме туристическия поток да се увеличава така, както всички искаме“, допълни водачът на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“

За да подкрепи листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ в Благоевград днес бе и бившия министър на образованието и науката Даниел Вълчев. Той изтъкна причините да се гласува за Реформаторски блок.

„Първо – всеки човек, който иска да има десни хора в бъдещия парламент, няма друг шанс“, каза Вълчев и уточни, че от десните партии Реформаторският блок ще бъде в следващия парламент и, ако десните хора искат да имат по-голямо представителство, трябва да гласуват.

„Второ – Реформаторският блок е единствената политическа сила, която няма път наляво. БСП са си леви, ДПС, ГЕРБ, Патриотите, ВОЛЯ имат стъпка наляво. Само Реформаторите нямат ход наляво. Ако е важно за хората това нещо, да знаят, че гласът за Реформаторския блок ще отива за това.

И на трето място. Ако говорим за дясно-центристко управление. Ясно е, че в сегашната обстановка това ще стане с партньорството на ГЕРБ, няма защо да се лъжем. Вероятно така ще се случи. Но всички, които са притеснени да не оставим ГЕРБ да си прави каквото си иска, да знаят, че единственият възможен коректив това е Реформаторския блок“, каза в заключение Вълчев.

 

Третата в листата на Реформаторите – Анна Бистричка, подкрепи изцяло водачът Димитър Делчев.

„Въпреки, че в предишния парламент не беше избран от нашия район, за две години той обиколи всички общини в областта. Правихме срещи с хората, за да може да разбере техните проблеми и съответно да се опита да помогнем. Казвам това във връзка, че водачите на другите листи сега започнаха да обикалят и да се срещат с хората, а Митко я има тази връзка отпреди“, каза адвокат Анна Бистричка

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене