Рекорден брой сервитьори и бармани се търсят за работа в Банско

Близо 600 свободни работни места са обявени в Бюро по труда – Разлог, в началото на тази седмица

Рекорден брой сервитьори и бармани се търсят за работа в Банско, каза пред Радио „Фокус“ – Пирин, Станислава Поповска, директор на Регионална служба по заетостта.

Близо 600 свободни работни места са обявени в Бюро по труда – Разлог, в началото на тази седмица.

„Доста са работните места в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. Знаете, че в района на Банско и Разлог сега стартира новият зимен сезон“, каза Поповска.

Тя посочи, че миналата седмица се е провела специализирана трудова борса в сферата на туризма, където само за един ден са били разкрити над 400 работни места.

В бюлетина на бюрото по труда от Разлог има обявени 120 места за сервитьори и 40 за бармани, като изискването към кандидатите е освен притежание на средно образование и владеене на английски и руски език.

Търсят се и 110 камериери, 73 готвачи, както и голям брой администратори, пиколо и продавач-консултанти.

Търсене на персонал в туристическия бранш се забелязва отчетливо и в #Сандански. Достатъчно е да се видят обявите само обявите по ул.“#Македония“. #Предприемачи все по-често изразяват тревога, че е трудно да се намерят хора. Причините може би са в заплащането, през лятото сервитьори и бармани запрашват към #Черноморието. По непотвърдени инфомации този проблем е дискутиран на последното заседание на Сдружението на #хотелиерите, #ресторантьорите и #туроператорите. Имало и мнение, че докато заплатите не догонят нивата 800-1000 лева за нормален работен ден, няма да има светлина в тунела…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене