ЗАПОЧНА СЕ! Известният ром Демчо на прицел, обикаля махалата и снима личните карти на благоевградчани

Анонимка, изпратена от електронен адрес asen.asenow88@abv.bg, стана първият официално заведен сигнал за изборни нарушения в Районната избирателна комисия на Благоевград, съобщи председателят на РИК Мартин Бусаров.

Според въпросния сигнал популярният местен ром Димитър Борисов Асенов-Демчо „от дни обикаля и с наличния си телефон снима лични карти на хора от махалата, като по този начин се прави подготовка за предстоящия вот“.

Електронното писмо постъпило в избирателната комисия още на 13.10.2016 г. в 10:30 ч., но тъй като не било подписано, комисията решила да узакони сигнала с параф на автора, като го прикани да си подпише електронното писмо и отново го върне в РИК за произнасяне.

Апела си Районната избирателна комисия изпратила, естествено, на адрес asen.asenow88@abv.bg, но оттам не последвал никакъв отговор. Успокоени, че са направили всичко възможно по казуса, членовете на РИК – Благоевград оставиха без разглеждане първия постъпил за тазгодишните президентски избори сигнал, но за всеки случай вчера го препратиха по компетентност в Районна прокуратура – Благоевград.

Възможното продължение е или разпит на Демчо, срещу когото по време на избори непрекъснато се получават такива анонимки и никога не се доказват, или безсмислена кореспонденция от страна на прокуратурата с имейл адреса, който видимо е открит точно за такъв род сигнали.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене