Местния печат

„Струма“

Стотици семейства в Благоевград останаха без телевизия и интернет, ДНСК сряза висящите кабели, разярени клиенти скочиха на бой

Стотици семейства, живеещи в района от старата автогара до ул. „Илинден“ в Благоевград, и представители на бизнеса останаха вчера без телевизия и интернет. В ранния следобед на улица „Скаптопара“, близо до „Кончето“, граждани изскочиха пред домовете си, притеснени, че са без сигнал, за да разберат какво се случва, и се стигна до бой и немеса на полицията.

 Домакинът на община Благоевград Л. Станински хванат да шофира с 3,25 промила алкохол, осъдиха го условно

Домакинът на община Благоевград Лъчезар Станински бе осъден на 1 година условно, след като е заловен посред бял ден да шофира пиян.

На 20 август на обяд полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил „Опел Корса“, движещ се по булевард „Св. Св. Кирил и Методий“, от хотел „Ален мак“ в посока Трето основно училище. Тъй като шофьорът лъхал на алкохол, е подложен на тест с дрегер, който отчел 3,25 промила.

 Рецепционистка в казиното на Коко Динев в кома след тежка катастрофа

 Тежка катастрофа стана вчера малко преди 17:00 часа на пътя между петричките села Дрангово и Ръждак. Лек автомобил „Пежо“, шофиран от 22-годишната Елена Тасева от петричкото село Марино поле, се забил челно във „Фиат Пунто“, шофиран от 60-годишния Ангел Цветков от Петрич.

 Представители на 16 фирми предложиха 120 работни места на трудова борса в ЮЗУ

Над 120 свободни работни позиции предложиха 16 работодатели на трудова борса вчера в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград.

„Мога да назнача до десет човека – автомеханици, технически персонал, специалисти по продажбата на автомобили, администратор и персонал за хотел.  Търся работници повече от година, но не мога да намеря хора с необходимата професионална подготовка…

„Вяра“

След анонимен сигнал за изборен алъш-вериш: Полиция атакува Димитър Асенов от ромската махала на Благоевград за купуване на гласове

Полицаи от РУ-Благоевград атакуваха дома на дежурния заподозрян за търговия с гласове – 40-годишния ром Димитър Борисов Асенов, известен като Демчо.

Навръх празника на града: Бащата на ксерокса – акад. Г. Наджаков, стана почетен гражданин на Дупница 120 г. след раждането си, родственичката му В. Мойсеева: Време беше

Академик Георги Стефанов Наджаков, известен като бащата на ксерокса, копирните машини и лазерните принтери, беше удостоен със званието „Почетен гражданин на Дупница” навръх празника на града. С решение на Общинския съвет видният български физик, роден в Дупница, получи почетното звание от своите съграждани 120 години след рождението си.

Анестезиологът д-р Костадин Киричев с 35 г. стаж в болницата на Гоце Делчев стана лекар на годината

Анестезиологът д-р Костадин Киличев от МБАЛ „Иван Скендеров” в Гоце Делчев бе удостоен с престижното отличие на Българския лекарски съюз „Лекар на годината“.

Ръководството на „Въгледобив Бобов Дол” в Министерството на енергетиката: Ще погасим дължимите концесионни възнаграждения на рудник „Бабино“ и ще осигурим устойчива работа в другите два

Ръководството на „Въгледобив Бобов дол” пое ангажимент да погаси дължимите концесионни възнаграждения на рудник „Бабино“.

Хлебарка цяла седмица стоя в ухото на затворника Калин Михайлов в Бобов дол, вместо обезщетение от 20 000 лв. го порязаха с 300 лв. глоба

Хлебарка налази и влезе в ухото на затворника Калин Михайлов в бобовдолския кауш. Лишеният от свобода бил ужасен от нападението на насекомото, а още по-фрапиращо било, че по думите му – не получил навременна лекарска помощ от специалист по УНГ. Затова той съди държавата за 20 000 лв. обезщетение.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене