РИК Благоевград остави без разглеждане сигнал за снимане на лични карти в ромската махала

Районна избирателна комисия Благоевград остави без  разглеждане анонимен сигнал, в които се  твърди, че „в ромската махала в Благоевград Димитър Борисов Асенов, известен като Демчо,  от дни обикалял и с наличния си телефон снимал лични карти на хора от махалата, като по този начин се правела подготовка за предстоящия вот“.

От РИК уточняват че на 16-ти октомври на имейла, от който е подаден анонимният сигнал, е изпратен имейл от електронната поща на Районна избирателна комисия, с който е указано, че следва да подпише изпратения на 13.10.2016г. сигнал, и да го върне обратно в Районна избирателна комисия – за произнасяне.

„До датата на вземане на решенето на РИК, от страна на сигналоподателя в Районна избирателна комисия- Благоевград не е постъпила каквато и да било информация, свързана с изпълнението на дадените му на 16 октомври указания. Не е постъпила каквато и да била друга относима информация, относно поддържането на изнесеното в сигнала, както и на каквито и да било данни, свързани с подадения по електронна поща в Районна избирателна комисия- Благоевград сигнал“, съобщиха още от Районната избирателна комисия.

 

Именно поради тези причини РИК Благоевград оставя без разглеждане постъпилия  на 13 октомври имейл адрес сигнал.

От РИК Благоевград съобщиха още, че препращат по компетентност постъпилия сигнал в Районна прокуратура – Благоевград.      

Това е първи сигнал постъпил в РИК по време на течащата в момента предизборна кампания за вота на 6-ти ноември, когато избираме президент и вицепрезидент на Република България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене