Васил Бачев, управителя на „Биострой“ : Строителните отпадъци са ни проблем

Топ Преса ви среща с управителя на общинското дружество „Биострой“ ЕООД Васил Бачев. Поисках среща с г-н Бачев, защото забелязах нещо нередно. Изхвърлени строителни отпадъци до контейнерите за смет. Забелязах и диван оставен до контейнерите… стана ми любопитно какъв е реда за изхвърляне на тези отпадъци. Отивам във фирма „Биострой”, за да разбера и чрез Топ Преса и вие какъв е реда за изхвърляне на по обемисти отпадъци.

Г-н Бачев, струва ми се че много от нашите читатели не знаят как и къде се изхвърлят обемистите отпадъци.

– За диваните и за едрогабаритните домашни мебели, като: диван, маса, столове… има един график изграден града и се знае. Примерно в понеделник в ж.к „Запад“ и т.н Идеята е примерно, в петък живеещите в ж.к. Струмско могат да изхвърлят такъв вид мебел. Оставят се до варелите и нашата кола минава в петък и ги събира. В четвъртък пък е ден за ж.к. Еленово. Идеята на този график е точно това, защото забелязваме че хората изхвърлят на който когато му дойде присърце работата. И така ние получаваме сигнали от нашите работници, които работят по сметоизвозването и кажат, че на даденото място има изхвърлени дивани и ние изпращаме колата и се правят излишни разходи. Ето сега един случай, ако сте забелязали в ж.к. Струмско в района на едно заведение посока към старо Струмско до контейнера са изхвърлени: диван, фотьойл и други платформи, които ние ще извозим чак след понеделник.

Ето предоставям на вас и на читателите на Топ Преса график за извозване на едро габаритните отпадъци.

I-ви район – Понеделник – ж.к, „Грамада”, ж.к ’’Запад”, с граница ул. „Марица”, ж.к.”Освобождение”, с граница ул. „полк. Чамишки”

II-ри район – Вторник – заключващ между ул. полк. Чамишки”, ул. „Марица” бул. „Д.Солунски”, река „Бистрица”, ул. „Крали Марко”, ул. „Бр. Миладинови”

III-ти район – Сряда – от ул. „Бр. Миладинови”, посока плажа и Бачиново, ул. „14-ти полк”,, ж.к. „Орлова чука” като граница.

IV -ти район – Четвъртък – ж.к. „Бяла висота”, ж.к.”Ален мак”, ж.к. „Еленово 1 и 2”, ж.к. „Орлова чука”

V-ти район – Петък – ж.к. „Струмско“

Обемни отпадъци: дивани, дюшеци, маси и др.

Отпадъците да се поставят до контейнерите за смет, в деня на извозване, но не по- късно от 9,00ч.

Изхвърлянето на строителни отпадъци ще става след предварително направена заявка в „Биострой” EOOД на тел. 073/ 88 42 35

А за строителните отпадъци?

– Проблемът ни е със строителните отпадъци. Най-вече до това, че хората се крият и ги изхвърлят през нощта. Ние не можем да ги извозим, защото машините, които обслужват битовите отпадъци са от порядъка 200 до 300 хил. лева струва един автомобил. В момента два такива автомобила, които струват 300 хил. лева са в ремонт. Вие направете сметка за какви разходи става на въпрос. На нашите работници им е ЗАБРАНЕНО със заповед да изхвърлят строителни отпадъци в автомобилите, които са предназначени за сметосъбиране. И така нашите работници дадат сигнал са изхвърлени чували със строителни отпадъци, а ние даваме сигнал до общината. Отиват колегите от общината и те търсят в съседство дали могат да намерят човека, който е изхвърлил тези отпадъци.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

otpadaciBayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене