Кметът Камбитов откри обновения Дневен център „Зорница“ в Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откри обновения  Дневен център за деца „Зорница“. Той е модернизиран по проект „Нови хоризонти пред децата и младежите с увреждания от дневен център „Зорница“, гр. Благоевград“, а абсолютната стойност на проекта е 332 501,78 лева.

„Обновяването на Дневен център „Зорница“ не е сред най-големите проекти като стойност, които се реализират в Община Благоевград. Със сигурност обаче е един от най-важните, особено за децата, към които съдбата не е благосклонна. Изградена е зимна градина, която е един своеобразен прозорец към света за тези деца. Има и сензорна стая за стимулиране на тактилна, визуална и звукова сетивност. С оглед на това смятам, че проектът е много важен“, каза в приветствието си д-р Атанас Камбитов. Той декларира готовност в Бюджет 2017 да бъдат заложени средства, с които да бъдат надградени извършените дейности до момента, с цел да се осигури максимално комфортна среда за потребителите на Дневен център „Зорница“. Д-р Камбитов благодари на работещите в институцията за грижите, които полагат за децата със специфични потребности.

Обновеният център „Зорница“ е поредната подобрена социална услуга в града. Реализираният проект „Нови хоризонти пред децата и младежите с увреждания от дневен център „Зорница“, гр. Благоевград“, предоставя на разположение на потребителите сензорна стая за стимулиране на тактилна, визуална и звукова сетивност,  зимна градина за трудотерапията, която ще спомогне за социалната интеграция и развитието на заложените по рождение дарби и способности на децата, детска площадка за деца със специфични физически потребности. Изграден е и външен асансьор, който гарантира достъпна среда на хората със специфични нужди, както и обезопасителна ограда, ограничаваща дворното място.

По време на откриването потребителите, работещите в институцията и гостите бяха от малките таланти, с ръководител Христина Палева, Петя и Боян. Сред гостите на събитието бяха депутатът Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, зам.-кметовете Зорница Кралева, Христина Шопова, инж.Янко Янков и Иво Николов. Поздравителни адреси до кметът Камбитов бяха изпратени от Министерство на здравеопазването и Министерство на труда и социалната политика.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене