ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПОЛИЦИЯТА

Скъпи читатели, уважаеми дами и господа…

Ще се възползвам от позицията си, като Зам.-председател на редакционния съвет на най-голямата медийна група в югозапада – „Топ Преса“, защото когато нещо се случи за втори път не е инцидент, а рецидив.

Обръщам си е към шефовете на Първо и Второ РУП – Благоевград. За съжаление не ви знам имената, прекалено често ви сменят и не мога за ви запомня. Не позволявам да ме заплашват полицаи. Това се случва за втори път… Ако това се случи трети път ще отнеса въпроса до Румяна Бъчварова, заместник министър-председател и министър на вътрешните работи. Защото държанието на някои от полицаите в „Охранителна полиция“ си е чисто мутренско. Така се държаха ВИС-аджиите през ’95 год. За първата случка няма да говоря, всичко е описано и го има в сайта на Топ Преса. Така и не получих писменото извинение, което поисках. Сегашния случай с отправените заплахи бяха на 30 септември.

Съобщиха ми, че на центъра близо до старото кино има полиция и е оградено с ленти. Тръгнах към мястото. Там вече имаше екип на БНТ2. Попитах момчетата какво се случва, разбрах, че има съмнение за бомба и зачакахме. На мястото беше и полицейски инспектор Зия Даргутев… Споменавам го, защото той си говореше с полицая отправил заплахи, срещу мен. Минути след като Даргутев си тръгна, непознатият за мен полицай се приближи към мен и ми каза: „Нас много, много не ни снимай“… Отначало си помислих, че е добронамерен и му отговорих, че не съм го снимал, даже му подадох и апарата да погледне. Но той продължи: „Ти имаш афинитет към тия работи и внимавай! Всички ние те знаем, много добре те познаваме, кой си и къде си“. Попитах го, как трябва да разбирам това… като заплаха ли?…

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене