Представители на община Банско гостуваха на румънския град Петрошани

Групата от топкурорта на България бе съставена от представители на шест неправителствени организации и сдружения от града

Те бяха водени от заместник-кмета Александър Мацурев и кмета на гр. Добринище Китан Галчев, участваха в „Дни на гражданското общество” в град Петрошани, Румъния. Посещението bansko-rumaniya-2бе в изпълнение на проект „Дни на гражданското bansko-rumaniyaобщество – бъдещето започва днес”, част от програма „Европа за гражданите”, мярка 2.1 Побратимяване на градове. Община Банско, заедно с унгарската община Варпалота, италианската Понте Нелле Алпи и полската Псари, са партньори по проекта, в който водещата община е Петрошани.

В рамките на пет bansko-rumaniya-2дни, участниците от тези европейски общини представиха своите места с фолклора, традициите  и обичаите си, взеха участие в семинари и работни срещи на различни теми.

С проекта, изпълняван по програма „Европа за гражданите” се цели стимулиране на активността на гражданското общество в Европа, подобряване на bansoko-rumaniya-1сътрудничеството, доброволчеството и обмена на идеи. Банско и Петрoшани са побратимени градове от 2008 година, като това е втория съвместен проект, по който работят.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене