НА ВОЙНА С КОРУМПИРАНАТА СГАН… ПАРТИЙНИ ЛИДЕРИ ИСКАТ РЕСТО – 50 ПРОЦЕНТА ОТ СУМАТА, КОЯТО МОГАТ ДА УРЕДЯТ НА ТОП ПРЕСА ОТ ПАРТИЯТА СИ ЗА РЕКЛАМА НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ!

… дойде пак изборно време. Време на лъжи, интриги, организиране на лобита и… пари. Разбира се, на повечето областни и регионални партийни лидери им пука на жилетката за предизборната кампания, още повече щото е президентска и щото те не участват пряко. А според някои дори „мачът бил свирен“. Разбира се, като назначено-избрани лидери те трябва да отчетат все пак някаква дейност, да се направят, че се „раздават“ за своя кандидат и да изпишат малко партийни пари.
КАК?
Знаем, че повече официални пари, които се отпускат от централите на партиите за изборите, са за медии и дребни разходи за реклама на кандидата – лепене на плакати, срещи с избиратели, почерпки… Парите за медии в случая са най-много, но как да стигнат и до джоба на този, който ги разпределя? Ами много просто е… областният лидер се среща с рекламния отдел на една медия или просто със собственика на медията и му казва „Ще ти уредя 2000 лева да правиш реклама на нашия кандидат и ти ще ми върнеш 1000…“. Пуска се фактура, за да се оправдае разходът, а нашенецът политик прибира половината пари, щото, видите ли, не му се работи за „този, що духа“.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА В ДНЕШНИЯ БРОЙ НА ТОП ПРЕСА

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене