Днес стартира Световното първенство по канадска борба в Благоевград

Днес стартира Световното първенство по канадска борба, което ще се проведе в благоевградската зала „Скаптопара“. В 09:00 часа официален старт на един от най-големите спортни форуми в страната за годината ще дадат кметът д-р Атанас Камбитов и президентът на Световната Федерация по Канадска Борба WAF Асен Хаджитодоров. Първенството ще продължи до 9 октомври, когато ще бъде официалното закриване.

В надпреварата ще вземат участие рекордните над 1300 състезатели от над 60 държави. Първенството ще бъде излъчвано по над 50 български и чужди телевизии.

Целият български елит на спорта ще защитата честта на България, както многобройните си световни титли. Георги Гайдарджиев, Валентин Господинов, Красимир Костадинов, Сашо Андреев, Стоян Големанов, Христо Делиджаков, Цветан Гашевски са само част от състезателите, от които се очакват медали.

Категориите, в които ще се състезават участниците в Световното първенство са: Юноши, Младежи, Ветерани, Хора с увреждания, Мъже и Жени.

Очаква се на за Световното по канадска борба да пристигнат десетки официални лица, сред които Умберто Панцети, вицепрезидент на световната федерация, Сайман Беричоа, вицепрезидент на световната федерация, Джаембек Муканбетов, вицепрезидент на световната федерация, Атила Чабай, вицепрезидент на световната федерация, Мирча Сильонеско, генерален секретар на световната федерация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене