Инж. Росица Димитрова, управител на „ВиК“ ЕООД – Благоевград: Инвестирали сме над 800 000 лв. за реконструкция на водопроводна мрежа

Срещам се с инж. Росица Димитрова, за да отговори на читателски въпроси, изпратени до редакционния имейл на Топ Преса
RosiDКакви инвестиции и обекти реализирахте до момента в населените места, които обслужвате?

До дни предстои приключване на третото тримесечие на 2016 година, но по предварителни отчетни данни, инвестициите които сме направили за реконструкция на водопроводна мрежа е на стойност над 800 000 лв. с дължина над 14 километра с диаметър на тръбите от Ф90 до Ф200. Обектите са изградени само и единствено със собствени сили и техника, не сме използвали външни фирми. Строителните дейности продължават и към момента, надяваме се метеорологичните условия да позволят да се работи и през октомври и ноември. През настоящата година, за строителство и реконструкция на сгради и съоръжения собственост на дружеството също са инвестирани доста сериозни средства, на приблизителна стойност над 500 000 лв. В края на 2015 направихме анализ на критичните участъци на населените места в трите регионални поделения, които дружеството обслужва – Благоевград, Разлог и Гоце Делчев, след което предложихме на кметовете от десетте общини, обекти, които да бъдат заложени за изпълнение в инвестиционната програма на дружеството. След съгласуване от тяхна страна и поемане на ангажимент за възстановяване на асфалтовите настилки след реконструкция на мрежата, инвестиционната програма за 2016 година, само за мрежи е на стойност над 1 500 000 лв. В края на годината след приключване на инвестиционната програма и отчета по нея, предстои да бъдат разгледани постъпили предложения за реконструкция от експертите в дружеството и кметовете на общините за да подготвим новата програма за следващата година. Имаме ясното, за това какво предстои да реализираме като обекти предвид изготвянето на Бизнес плана на дружеството за следващия регулаторен период 2017-2021, който бе съгласуван с Асоциацията по ВиК и внесен за разглеждане в КВЕР.

Защо след авария дупката се запълва и се оставя няколко дни и чак след известно време се полага асфалта. Какво е технологичното време, което се изчаква и защо?

– В случай, че са извършени изкопни работи, изкопът се засипва с пясък и фракция с подходящ размер, същите се уплътняват. „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – гр. Благоевград ежеседмично подава справка към фирмата изпълнител за участъците с  разрушена настилка. След което изпълнителят по договор поема възстановяването им.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене