МБАЛ – Благоевград с повече пари тази година

нзок

РЗОК – Благоевград сключи договор с 14 заведения за болнична медицинска помощ на територията на благоевградска област. Очаква се за тази година бюджетът на регионалното звено на институцията да бъде около 83 милиона. За първи път от 8 години ръководството на РЗОК – Благоевград оповестява информацията публично.
Всички договори за оказване на медицинска и дентална помощ и аптеки на територията на РЗОК – Благоевград вече са сключени.
„За болнична медицинска помощ са подадени 14 заявления и сключени договори с 14 лечебни заведения, като тази година за първи път сключваме договор с ново лечебно заведение-това е специализирана болница за рехабилитация в град Петрич”, съобщи д-р Румен Кондев, директор на РЗОК – Благоевград.
Бюджетът за тази година на РЗОК – Благоевград е 83 343 935 лева, като и тази година се очаква финансовата рамка да бъде актуализирана и да се увеличи с около 7-10 000 000 лв.
„Миналата година МБАЛ – Благоевград е получила за този период 814 354 лв., а сега ще получат 1 036 000 лв. Фактически има голямо завишаване в дейността на тези заведения”, подчерта д-р Кондев.
От 1 януари до 20 март са извършени общо 187 финансови медицински проверки, като са констатирани 380 нарушения и наложени 12 060 лева санкции на медицински практики в областта.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене