Банско – спирка в националното турне на група „Фондацията”

Банско е един от градовете, които група „Фондацията” ще посети. Култовите имена  от българската сцена Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, ще изпълнят някои от най-добрите песни на Щурците, ФСБ, БТР, Дони. Черешката на тортата ще бъде зазвучаването на незабравимите хитове на Жоро Минчев.

Идеята за супергрупата е на Дони, с което да се възродят за нов живот някои от вечните български песни, за да се припознават и от по-младите поколения. А за тези, които ги слушат с удоволствие вече десетилетия – ще прозвучат с изцяло нов аранжимент.

Култовият китарист Иван Лечев споделя за „Фондацията”: „Приех да участвам в този проект, защото ми дава особена свобода. Много ми харесват песните и с удоволствие участвам в тази група. Още по-интересно ми беше, че преди „Фондацията“ не бях свирил заедно с никого от тези музиканти, но някак естествено нещата се получиха. Но смея да кажа, че ние можем да направим всичко заедно и че можем много повече”.

Петимата Големи ще посетят Банско на 29 септември, в салона на читалище „Никола Вапцаров” в курорта, от 19:00 ч. Входът е с билети.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене