Кражбата на 2016 г. Мутри източват 10 млн. лева от бюджета с хранителни добавки! Босът на „Сила.бг“ в епицентъра на мръсната схема!

Босът на „Сила.бг“ Николай Керелски в епицентъра на мръсната схема под угрозата от арест

Фирмата за хранителни добавки „Сила БГ“, която бе разобличена от клиентите си, че им продава добавки с неизяснен произход, се оказа в епицентъра на сложна схема с кражба на ДДС. Това разкриха разследващи, които проверяват скандалната компания.Подозрителната фирма, която се управлява от т.нар. бизнесмен Николай Керелски, се обви с печална слава покрай разкритието на потребителя си Иван Давидков, който установи, че марката „Haya Labs“ не е американска, а изцяло българска.Разкритията му предизвикаха сериозни сътресения в компанията и активизираха специалните служби.
Проверката на разследващите е установила, че в „Сила.бг“ са ангажирани десетки служители, които обработват стотици заявки за хранителни добавки, които след това са изпращани с куриери до крайните потребители.

Проверяващите са се натъкнали и на обстоятелството, че въпросните хранителни добавки не се произвеждат в САЩ, както ги баламосват от „Сила.бг“, а от далеч по-близкия град Дупница, който е на около 70 километра от столицата.

След това добавките се пакетирали в специални складове и при засилени мерки за сигурност се доставяли до софийския адрес на „Сила.бг“.

На всичкото отгоре потърпевша от машинациите на компанията е държавата, тъй като тя не получава дължимото ДДС в размер на милиони.

По данни на разследващите фирмата е декларирала оборот за т.г. от около 1.5 млн. лева, а печалбата й е над 10 млн. лева.

Разследващите подозират, че Николай Керелски е организатор на цялата технология с врътките, които бъркат дълбоко в джоба на данъкоплатците.

Смуглият „бизнесмен“ е влязъл в полезрението на разследващите и с охолния си начин на живот, на който би завидял дори принца на Монако. В същото време тарикатът се стреми да остане скрит от широката общественост. Той изтиква на преден план млади момичета и момчета, които пробутва като дистрибутори.

Не е изключено в близките дни Керелски да бъде арестуван, а офисите и обектите му обискирани.

БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене