Столичният гранд „Левски“ отново ще играе в Югозапада. Ще играе срещу Самуилово

Футболният клуб на петричкото село Самуилово – „Калабак“, трескаво се готви да отпразнува грандиозно десетата годишнина от възстановяването на дейността си

Мегасъбитието, в което участва „Левски“(София), е насрочено за 9 октомври. Ден по-рано лидерът в Първа лига ще играе контрола срещу „Галатасарай“. На тази дата на стадиона в Самуилово ще се състои футболен спектакъл, който със сигурност ще се превърне в спортно събитие №1 на годината в региона.
Футболното си майсторство ще премерят децата от школата на „Левски“ – набор 2007, и техните връстници от Калабак. Кулминацията на футболния празник е мачът между мъжките отбори на „Калабак“ и столичния гранд. Основен спонсор на събитието е голяма телекомуникационна компания. Организатори са Националният клуб на привържениците на „сините“, кметство – Самуилово, и община Петрич.
На оглед на стадиона в селото пристигна Любомир Костадинов, председател на Надзорния съвет на националния клуб на привържениците на „Левски“.
Кметът на Самуилово вече задейства подготовката на стадиона за футболния празник, за който ще бъдат готови и новите съблекални в базата. На 16-те пилона до терена ще се веят знамената на община Петрич, България, Европейския съюз, Левски, Калабак.
Футболният клуб на Самуилово – „Калабак“, е създаден през 1952 година. През 2000-та година клубът преустановява спортния си живот. През 2006 година кметът на Самуилово Кирил Стоянов възстановява спортната му дейност, а в момента той играе в „Б” ОФГ Благоевград – подгрупа „Струма” 2.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене