Благоевград домакин на IX международна среща на православните центрове

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит открива форума утре

 

Неврокопска света митрополия е за пореден път домакин на ежегодната международна среща на православните центрове за проучване на нови религиозни движения и гибелни култове. Тази година форумът ще се осъществи с любезното съдействие на Община Благоевград, в лицето на кмета д-р Атанас Камбитов.

Над 100 духовни лица и специалисти по превенция от религиозни секти от всички православни страни ще изнесат доклади и ще се включат в дискусията по тазгодишната тема между 22 и 25 септември в областния център на Пиринско.

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще благослови лично, от свое име и от името на на Св. Синод на Българската православна църква – Българска Патриаршия, участниците в ІХ-тата Междуправославна среща.

Утре в 17:30 часа Патриарх Неофит ще бъде посрещнат пред сградата на Община Благоевград, а Междуправославната среща започва в 18:00 часа в зала „22 септември“.

Срещите на православните центрове за проучване на нови религиозни движения и гибелни култове са ежегодни, провеждат се в различни страни, като за трети път форумът се провежда в България с гостоприемството на Неврокопска света митрополия. Покойният Неврокопски митрополит Натанаил е един от учредителите на тази все-православна среща. Целта на дискусиите е да се обсъждат актуални за цялото общество въпроси, за да се постигне ефективно и практическо противодействие на тоталитарните секти и гибелни култове, чиято дейност застрашава свободата и сигурността на всички хора и обществото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене