В Деня на независимостта откриват кръговото кръстовище на пътен възел „Кочериново“

Новото кръгово кръстовище на пътен възел „Кочериново“ е готово. Съоръжението, което бе изградено само за две седмици, ще бъде пуснато в експлоатация в сутрешните часове на 22 септември, в Деня на независимостта.

Така за предстоящите четири почивни дни движението през участъка ще бъде нормализирано, а трафикът – отпушен.

В момента островът на кръстовището се зацветява, редят се и цветни камъни, с които ще бъде изрисуван националният трибагреник. Монтиран е пилон, на който се веят българският флаг и знамето на Европейския съюз.

Предстои да бъде направена хоризонталната маркировка, както и да бъдат поставени мантинели и всички необходими пътни знаци.

Кръстовището се преобразува в кръгово по разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Основната причина е недомисленото и опасно ляво включване в магистрала „Струма“. За да вземат острия ляв завой към магистралата, водачите трябва да изчакат преминаващите по главен път Е-79, които са с предимство.

Строителните дейности на международния път при разклона за село Бараково започнаха на 7 септември, когато бе затворено движението и в двете посоки.

В реконструкцията на пътното съоръжение са инвестирани 300 000 лева. Средствата са по програмата за текущ ремонт и поддържане на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Крайният срок за изпълнението беше до края на септември. От АПИ обаче още в началото на ремонта обявиха, че имат намерения обектът да бъде приключен предсрочно и пуснат в екплоатация за празничните дни около 22 септември.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене